загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт попередив українців про нове зростання цін на продукти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ціни на продукти безпосередньо залежать від зарплати українців

Економіст Олег Пендзін розповів, чому в Україні подорожчали продукти зі споживчого кошика і до чого готуватися українцям у майбутньому.

Про це повідомляє Україна 24.

«Нас з вами не так хвилює цифра на ціннику, як те, яку частину від доходу ми витратимо на прожиток. Українська сім'я витрачає на продукти 50% доходу, тоді як в Європі – 12-18%. Ціни однакові майже по всіх позиціях, а доходи набагато менше. Так що сама цифра цінника хвилює нас тільки в тому плані, що ми порівнюємо доходи з витратами. В першу чергу ми думаємо, наскільки станемо біднішими через зростання цін», - говорить експерт.

За словами Пендзіна, ціни на продукти безпосередньо залежать від зарплати українців.

«Ціни, звичайно, залежать від наших зарплат, і навпаки. Наприклад, курячі яйця - в ціні є не тільки комбікорм, а й зарплата тих, хто працює, і так далі. Якщо три місяці тому яйце коштувало 1,70 грн, то зараз 2,5 грн. Об'єктивно, яйця не можуть коштувати на ринку менше ніж 35-36 гривень за десяток. Ось така арифметика», – сказав він.

Економіст розповів про темпи зростання доходів населення в Україні.

«Якщо ми порівнюємо доходи працездатного населення, то вони ростуть. Мінімалка зросла на 24%, При тому що економіка впала. Але зарплата в доходах становить тільки 50%, решта – пенсії і соцвиплати, а там зростання набагато менше. Ми бачимо ситуацію, що в цілому доходи населення ростуть не такими темпами, як витрати цього ж населення. На жаль, бідні, пенсіонери, ті, хто сидять на соцвиплатах, не мають грошей на прожиток», – сказав він.

Експерт каже, що в Україні за будь-яких умов найближчим часом зростатимуть ціни на продукти, але вони утримуватимуться в межах купівельної спроможності населення.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин