загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям у липні перерахують пенсії: хто отримає на 850 грн більше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні з 1 липня мінімальну пенсію збільшать на 85 грн – з 1769 до 1854 грн. Водночас максимальна пенсія збільшиться відразу на 850 грн – до 18 540 грн.

Відповідний перерахунок затверджено в бюджеті Пенсійного фонду. Як уже писав OBOZREVATEL, усього перерахунок відбудеться в п'ять етапів. У липні він буде пов'язаний із підвищенням прожиткового мінімуму. До того ж збільшаться і надбавки за понаднормовий стаж (вони становлять 1% від мінімальної пенсії за кожний рік).

Відповідно до закону, українські пенсіонери повинні отримувати виплату, розмір якої не менший за прожитковий мінімум. Разом із ростом останнього показника перерахують і виплати. Також варто зазначити, що реальний прожитковий мінімум в Україні значно вищий.

Як ідеться в даних Мінсоцу, навіть з урахуванням застарілої методики розрахунку, прожитковий мінімум має бути майже удвічі вищим, ніж чинний. Мінімальна пенсія встановлюється в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних.

Додамо, що у бюджет країни закладають застарілі цифри. Якщо реальний прожитковий мінімум на пенсіонера становить 3370 грн, то в бюджеті – всього лише 1769 грн. Усі пенсіонери, які отримують пенсію, нижчу за реальний прожитковий мінімум, перебувають за межею бідності.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, в Україні з 1 березня повинні провести плановий перерахунок (індексацію) пенсій. Орієнтовно кожен українець може отримати на 11% більше розрахункового розміру виплати.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин