загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці розробили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок: як працює

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українські розробники створили мобільний додаток, завдяки якому можна проаналізувати харчові продукти на наявність шкідливих домішок. Користувачеві достатньо просканувати штрихкод товару.

Стартап Foodstr заснували українці Іван Іванов, Михайло Минов та Павло Ковальов. Вони інвестували у проєкт близько 70 000 доларів. Лише за 3 місяці додаток завантажили понад 10 000 користувачів.

Як виникла ідея

Автори стартапу розповідають, що рішення розробити застосунок виникло через велике розмаїття харчових продуктів на ринку. Так, простій людині складно обрати корисний продукт з тих, що лежать на полицях магазину.

Ми вже не довіряємо тому, що пишуть на етикетках, але не розуміємо, як відрізнити якісний товар від красиво упакованої "бульбашки". Дійсно, як звичайна людина може зрозуміти, чи шкідлива якась "єшка" для організму їх дитини або родича? Ми постаралися максимально спростити визначення та аналіз складу продукту,
– кажуть автори застосунку.

Як працює

Додаток застосовує камеру для сканування штрихкоду товару. Потім система знаходить його в базі даних, показує склад та оцінює сукупну користь чи шкоду компонентів.

Застосунок FoodStr / Скриншот FoodStr

Переваги FoodStr

Ключові особливості додатку:

  • Наявність бази даних продуктів, яку кожен день поповнюють контент-менеджери та користувачі;
  • Можливістю створювати списки продуктів на закупівлю, ділитися ними з іншими користувачами та відзначати придбані товари;
  • Можливість отримувати доступ до останніх результатів досліджень у галузі дієтології;
  • Наявністю повної розшифровки "єшок" та їх впливу на організм.
Джерело:
До списку новин