загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійні фонди: що це і яку задачу вони вирішують?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно із заявою прес центру Пенсійного Фонду України, на 1.01.2021 середня пенсія становить 3’507,51 грн. І хоча ця сума зросла на 13,7%, але її все одно недостатньо щоб розрахуватись за комуналку, придбати необхідні медикаменти й продукти.

Нижче ми коротко та простою мовою розповімо, як працює пенсійна система в Україні і як збільшити пенсійні виплати. А також пояснимо, як за допомогою кредиту онлайн пенсіонери можуть сплачувати й купувати майже все необхідне.

Загальне про пенсійні фонди

Пенсійні фонди – це організації, що створені для накопичення коштів та їх інвестування, на користь вкладників і інвестиційного прибутку компанії. 

Типи пенсійних фондів – державні та недержавні.

  • Державний пенсійний фонд – орган виконавчої влади України, що накопичує та розподіляє обов’язкові страхові платежі учасників солідарної системи пенсійних виплат.
  • Недержавні пенсійні фонди – організації, що діють на підставі законодавства України. Вони накопичують добровільні внески вкладників і збільшують їх шляхом інвестицій.

Навіщо потрібні пенсійні фонди?

Щоб зрозуміти навіщо потрібні пенсійні фонди, потрібно знати як працює пенсійна система в Україні.

Пенсійна система – це система матеріального забезпечення українців, що пов’язана з пенсійними виплатами. В Україні діє трирівнева пенсійна система:

  • Перший рівень – солідарна. Багато українців гадають, що перераховані в Пенсійний Фонд України кошти вони накопичують для своєї пенсії в майбутньому. Але насправді вони відразу витрачаються на пенсійні виплати пенсіонерам сьогодні. Вона передбачає перерахування 22% від заробітної плати. Сплачується підприємцями й власниками бізнесу, як за себе, так і за робітників.
  • Другий рівень – накопичувальна система пенсійного страхування. Українці можуть перераховувати ще 7% від заробітної плати в Пенсійний фонд України та накопичувати кошти. Її планували ввести у 2012 році як загальнообов’язкову, але навіть у 2021 вона залишається добровільною.
  • Третій рівень – система недержавного пенсійного забезпечення. Вона передбачає добровільні грошові внески в недержавні пенсійні фонди з ціллю отримати суму виплат з урахуванням інвестиційного доходу.

Більшість пенсіонерів в Україні отримують лише солідарну пенсію й не мають накопичень, саме тому величина їх пенсії замала. Якщо ж ви хочете отримувати достатню пенсію, необхідно щомісяця відкладати частину доходу в Пенсійний Фонд та недержавні пенсійні фонди. Тобто ваша пенсія формуватиметься не з одного джерела, а з двох або навіть трьох.

Але якщо ви вже отримуєте пенсію, не працюєте й не можете накопичувати, а навпаки, вже потребуєте грошей, щоб придбати продукти, медикаменти та сплатити комуналку – оформляйте миттєвий кредит онлайн в Credit365. Це спосіб отримати до 20`000 грн на будь-які цілі, коли у банківському кредиті відмовляють, а рідні не можуть допомогти.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

 
Джерело:
До списку новин