загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Верховній Раді придумали, як масово працевлаштувати пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

І навіть підготували відповідний законопроєкт

Нещодавно у Раді зареєстрували законопроєкт №4688 щодо стимулювання працевлаштування громадян пенсійного віку.

Ініціатором документа виступає нардепка від фракції «Слуга народу» Елла Рєпіна. Про це свідчать дані на офіційному сайті парламенту, передає OBOZREVATEL.

Автор законопроєкту переконаний, що держава повинна створити відповідні можливості для працевлаштування осіб пенсійного віку. Такі заходи дозволять, з одного боку, збільшити доходи таких осіб і підвищити рівень їх життя, а з іншого – зменшити соціальну напруженість у суспільстві.

Проєктом передбачені зміни до статті 8 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в частині зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для осіб пенсійного віку, які одержують, відповідно до закону, пенсію за віком.

Відповідно до законопроєкту, єдиний внесок для роботодавців, у яких працюють такі пенсіонери, встановлюється в розмірі 9,573% бази нарахування єдиного внеску, яка включає основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у т.ч. в натуральній формі відповідно до закону, і суму винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільноправовими договорами.

При цьому максимальна сума єдиного соціального внеску у 2021 році становить 22%.

Мета законопроєкту:

  • збільшення можливостей для підвищення доходів осіб пенсійного віку і зменшення соціальної напруги в суспільстві;
  • створення матеріального стимулу для роботодавців при прийомі на роботу осіб пенсійного віку, а також збереження працевлаштування таких осіб.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин