загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Племінник Лесі Українки та онучка Івана Франка збиралися створити сім'ю та жити у США, але цьому завадив КДБ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У липні 1972 року племінник Лесі Українки (Косач), Юрій Косач, планував приїхати зі Штатів до УРСР та одружитись на жінці з не менш цікавим походженням, онуці Івана Франка - Вірі Франко

Оскільки обидві постаті були досить вагомими, а їхній шлюб з подальшим виїздом Віри за кордон завдав би серйозного удару престижу СРСР, радянська влада приймає рішення зірвати шлюб. Про це розповідає створений Бюро досліджень історії спеціальних служб Київського національного універиситету ім. Тараса Шевченка україномовний історичний телеграм-канал Спецслужби, інформує Еспресо.TV.

"Перед походом до РАЦСу у Віри крадуть сумочку з паспортом та листами Косача. Листи знадобились для того, аби Віра не змогла продовжити тиснути на Юрія з метою все ж таки укласти шлюб. Без паспорту шлюб зареєструвати не вдалось, а поки Віра документ відновлювала, КДБ переконав Косача у нещирості почуттів Віри, доводячи, що все це для неї має значення лиш для того, аби вирватись з СРСР", - зазначають історики.

Як наслідок, третій шлюб Косача (а для Франко - другий) зривається.

Детальніше про це можна прочитати у статті архівіста й історика спецслужб Радянського Союзу Едуарда Андрющенка.

Юрій Косач

  • 25 лютого 2021 року виповнилося 150 років з дня народження Лесі України (Лариси Петрівни Косач).
Джерело:
До списку новин