загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

25 борщів одночасно: в Україні встановили рекорд із приготування національної страви

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кожна господиня готувала за своїм рецептом, які передаються здебільшого з покоління в покоління.

У п'ятницю, 5 березня, майстри з різних регіонів України одночасно приготували 25 варіації українського борщу. Кожна господиня готувала за своїм рецептом. І різноманіття смаків – вражає. Таким чином встановили рекорд України із одночасного приготування національної страви.

Майстри з різних регіонів України взялися одночасно варити національну страву. Кожен із 25 борщів - за унікальним рецептом:

  • червоний чи помаранчевий;
  • густий чи рідкий;
  • гострий чи кислий;
  • із чорносливом чи квасолею;
  • солодким перцем чи грибами;
  • з буряком чи квашеною капустою.

У кожної господині були свої секрети приготування, які передаються здебільшого з покоління в покоління.

Наприклад, інгредієнти кримсько-татарського борщу від класичних відрізняються чимало. Чого тільки вартує відсутність головного складника - буряку. Додають кримські інгредієнти: айву, кукурудзу, великий солодкий перець, моркву і баранину.

На Черкащині до борщу додають в'юнів. За допомогою цієї риби виживали в роки Голодомору. Така традиція приготування національної страви залишилася й досі.

Які б інгредієнти не додавали, кожна господиня переконує, що її борщ найсмачніший. Але головне, кажуть організатори марафону, що ця страва об'єднує всю Україну. Сьогодні це довели і довели.

"Всі регіони України тут представлені, всі унікальні рецептури. Безліч їх. Ми це зробили, зафіксували рекорд", - повідомив шеф-кухар Євген Клопотенко.

Наступний етап - заявка до ЮНЕСКО. Потрібно, щоби ще й на міжнародному рівні борщ визнали надбанням нематеріальної культурної спадщини України. Аби більше ніхто не називав його російським супом

Нагадаємо, Україна хоче внести борщ до переліку світової спадщини ЮНЕСКО, щоб поставити крапку в спеціально створених дискусіях щодо етнічного походження страви.

Росіяни хотіли привласнити рецепт собі. Рік тому в Twitter-акаунті Russia, пов'язаний з МЗС РФ, назвали борщ "однією з улюблених і відомих блюд російської кухні".

 

Джерело:
До списку новин