загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

До Шевченківських днів у повторний прокат вийшла стрічка «Тарас. Повернення»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фільм режисера та сценариста Олександра Денисенка «Тарас. Повернення» вийшов знову у прокат, повідомили у пресслужбі Держкіно.

Стрічка розповідає про останні три місяці заслання Тараса Шевченка на півострові Мангистау в Новопетровській фортеці на Каспії, 1857 року.

Картину можна буде побачити на великих екранах мережі кінотеатрів «Київкінофільм» з 4 до 18 березня.

У кіно йдеться про Шевченка на засланні, перед самим його звільненням із солдатчини. Сюжет побудований на історії переслідування поета агентами царської таємної поліції в найтяжчі для нього останні тижні перебування в Новопетрівській фортеці, в Казахстані.

Поет отримує звістку від друзів про помилування його царем Олександром II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти про це Тарасові й не видає наказ про його звільнення. Навіть більше, до форту із таємною місією прибуває агент із Петербурга.

Кінопроєкт став одним із переможців Четвертого конкурсного відбору Держкіно. Це перший художній фільм для кінотеатрів про Кобзаря після 1964 року.

Картину знімали в Україні та Казахстані. У фільмі можна побачити околиці колишнього Новопетрівського укріплення, де відбувалося ув’язнення поета. Ті місця, з яких малював Шевченко, тепер забудовані спорудами міжнародного порту, тому знімальна група від’їжджала на 100-200 км від самого укріплення. Фільмували картину також у підземній мечеті Шакпак-Ата, де часто бував Тарас Григорович.

Головні ролі в картині виконали Борис Орлов, Юрій Шульган, Ганна Топчій, Акинєт Оринтай, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцкий, Олег Волощенко, Анастасія Чудна.

 

Джерело:
До списку новин