загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мінсоцполітики: накопичувальні пенсії подвоять виплати пенсіонерам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Середній розмір пенсійної виплати, що складається з двох рівнів пенсійної системи – накопичувальної і солідарної, може скласти 6 700 гривень, повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським з питання розвитку соціальної політики України.

"Якщо людина працює починаючи від 25 до 60 років, отримує приблизно 15 000 заробітної плати та оплачує 2% внесків до накопичувальної системи, на її рахунок щомісяця нараховуватиметься по 300 грн. Додатково 300 грн або 2% внесків оплачує роботодавець. При цьому, якщо прибутковість в середньому буде на 3% вище інфляції, до моменту виходу людини на пенсію, на рахунку вийде сума вище 400 000 гривень", – повідомляє міністерка.

Згідно зі зразковим розрахунку від Мінсоцполітики, середня додаткова пенсія за рахунок накопичень складе 3117 гривень за умови 15-річних виплат. Розмір середньої пенсії в солідарній системі на поточний момент становить 3500 гривень.

 

"При складанні двох показників із солідарної та накопичувальної системи, ми отримуємо, що середній розмір пенсії в накопичувальній системі зросте вдвічі", — підкреслюють в Міністерстві.

  • Раніше в коментарі LIGA.net очільниця Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова повідомила, що фінансування накопичувальних пенсій відбуватиметься за рахунок Єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб. Від кожного з податків (22 і 18% відповідно) в накопичувальну систему буде перераховуватися по 2%. Нардепка зазначила, що це було одне з компромісних рішень, досягнутих разом з Міністерством соціальної політики з метою уникнути підвищення навантаження на бізнес.
  • Раніше міністерка соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю LIGA.net повідомила, що другий рівень пенсійної системи буде запущений не раніше 1 січня 2022 року.
  • Міністерство соціальної політики пропонує надати громадянам старше 50 років право відмовитися від участі в обов'язковій накопичувальній пенсійній системі.
  • У Верховній Раді зареєстровано другий законопроєкт №4408-1 про створення професійної накопичувальної пенсійної системи, в якій на обов'язковій основі братимуть участь громадяни, які працюють на шкідливих виробництвах або в важких умовах праці, що дає право на пільгову пенсію.

 

До списку новин