загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пожежа у столичному будинку для літніх людей: відкрито провадження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Правоохоронці відкрили провадження за фактом пожежі у будинку для літніх людей "Срібний вік" у Києві. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Цитата:

“Київська місцева прокуратура № 7 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом пожежі, що виникла у пансіонаті для літніх людей у Подільському районі столиці. Відомості про подію внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки)”, — йдеться в повідомленні.

Що було раніше

У Києві 12 березня сталася пожежа у будинку для літніх людей “Срібний вік”, з верхніх поверхів 3-поверхової будівлі на перший евакуювали 65 підопічних та 15 осіб персоналу. Постраждалих немає.

У КМДА повідомили, що у столичному будинку для літніх людей до пожежі було виявлено понад 40 порушень.

Доповнення

За даними профільного порталу Пансіони.ua, ціна розміщення у цьому будинку для літніх людей — від 8 000 грн/місяць та від 600 грн/добу. Серед послуг, зокрема, 5-ти разове харчування, цілодобовий догляд, постійний моніторинг стану здоров’я, послуги психолога.

Додамо

21 січня поточного року у Харкові в приватному пансіонаті, який здійснював догляд за громадянами похилого віку, сталась пожежа. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 16.

Після цього Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Після цього у Мінсоцполітики створили реєстр надавачів соцпослуг. За даними відомства, в Україні функціонує майже 3 тис. надавачів соцпослуг, з яких понад 2 тис. - комунальної форми власності та близько 700 — приватних.

Урядова комісія з розслідування причин виникнення пожежі в Харкові доповіла, що станом на 2 лютого було перевірено 1205 соціальних об’єктів. У десятках з них виявлено порушення у реєстраційних документах та дотриманні протипожежних норм. При цьому 335 з 538 перевірених будинків для літніх людей не включені до реєстру надавачів соціальних послуг.

 

Джерело:
До списку новин