загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як захиститися від людей, які вас дратують чи ображають

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Спілкуючись із токсичними людьми, можна самим стати токсичними: почати жалітися, нити, звинувачувати інших. Як захистити себе від такої комунікації, розповіла психологиня Олена Тараріна.

"Уявіть, що у вас свій будинок, ви вирішили підстригти газон. У саду гуляють діти. Ви вмикаєте газонокосилку, не встигаєте узяти за ручки, і вона сама їде. Газонокосилка у непередбачуваній траєкторії несеться уперед. Токсична людина так само є некерованою ззовні. Не вийде сказати їй: "Мені неприємно, що ти зі мною так спілкуєшся". Це не працює. Щоб зупинити машину, що несеться на інших людей і на мене, я маю відімкнути газонокосилку від живлення", - сказала Тараріна.

Щоб зупинити токсичну людину, потрібно припинити подавати живлення в зону інтоксикації.

"Потрібно, по-перше, знайти цю "розетку". Тобто якість, яка дратує в собі. По-друге, треба припинити давати туди енергію", - додала психологиня.

Щоб навчитися шукати ключі від токсинів усередині себе, важливо, як ми думаємо про самих себе.

"Образити можна тільки маленьке. Якщо є люди які вас ображають, дратують, або якось чіпляють, значить, що у їхній присутності ви робите себе маленькими, а їм даєте високе положення. Це нещиро. Якби ви давали їм дійсно високе становище, вони б ставали вашими покровителями, учителями, давали б підтримку. Але якщо ми із пихи емоційно вивищуємося чи принижуємося, то це не працює. Щоб позбавитися від токсинів, потрібно у серці прийняти рішення, що будете трохи більшими, ніж люди. Важливо виявити ту частину себе, із якої ви можете дати підтримку. Потрібно навчитися співпереживати болю і стражданням", - сказала вона.

Проблема токсичних людей є практично в кожній родині. Психологиня Олена Тараріна на відкритій лекції розповіла, як захиститися від таких і відновитися після спілкування з ними.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин