загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

30% українських сімей не мають ніяких заощаджень (інфографіка)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Частина українців, які вважають матеріальне становище своєї сім’ї більш-менш добрим, перебуває в явній меншості (7%).

Про це свідчать результати березневого соціологічного опитування R&B Group.

Основна ж маса населення або оцінює свій достаток як середній (51%), або вважає його в цілому поганим (40%). Таким чином, в цілому по країні питома вага негативно оцінюючих матеріальне становище своїх сімей істотно перевищує частку тих, хто сприймає його позитивно (40% проти 7%).

Від чого залежать негативні оцінки свого достатку?

  • Вік та освіта. Найчастіше матеріальний достаток своїх сімей негативно оцінювали особи у віці від 60 років і старше (58%), а також особи з середнім та більш низьким рівнем освіти (50%). Експерти зазначають, що по мірі зниження віку і зростання рівня освіти респондентів питома вага негативних оцінок зменшується. Наприклад, у молоді (до 35-ти років) частка тих, хто негативно сприймає матеріальний достаток своєї родини, склала 24%, а серед тих, хто має вищу освіту — 30%.
  • Діяльність. Якщо отримані оцінки розглядати крізь призму роду діяльності респондентів, то ті, хто негативно оцінює достаток своїх сімей, найчастіше зустрічалися серед незайнятого населення — пенсіонерів та безробітних (57%), а найрідше — серед учнівської молоді, «заробітчан» і жінок, що перебувають у декретній відпустці (15%).
  • МІсце проживання. Негативне сприйняття матеріального становища своїх сімей дещо більшою мірою притаманне для сільських жителів (43%) та жителів звичайних міст (41%), ніж для тих, хто проживає в обласних центрах (35%). У регіональному плані негативні оцінки з даного питання найчастіше надходили від населення Центрального (45%) і Східного (42%) регіонів, а найрідше —- від жителів Західної України (33%).

Чи мають українці якісь заощадження?
Результати опитування показують, що на сьогоднішній день приблизно семеро з десяти українців (70%) мають певні заощадження.

Частка українців, які не мають заощаджень, останнім часом відчувала помітні коливання. Якщо у вересні 2019 р. вона включала в себе близько третини дорослого населення (35% опитаних), то у кінці травня минулого року, перед завершенням «жорсткого» етапу карантинних заходів, вона охоплювала майже половину наших співвітчизників (48%), а в даний час знову знизилася приблизно до того ж рівня, який був зафіксований в вересні 2019 р. (30%).

 

Джерело:
До списку новин