загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Мінсоцполітики розповіли, як планують підвищувати прожитковий мінімум у наступні три роки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Міністерстві соціальної політики розповіли, як може підвищитися прожитковий мінімум у наступні три роки

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Згідно з повідомленням, уряд схвалив і передав до Верховної Ради низку законопроєктів, розроблених Мінсоцполітики. Вони, зокрема, передбачають пришвидшення підвищення прожиткового мінімуму для розрахунку соціальних виплат.

Так, за інформацією відомства, у 2022 році прожитковий мінімум пропонується підвищити на 14%, у 2023 році - на 15%, а у 2024 році - на 25%.

Законопроєкти також передбачають нову методологію визначення та застосування прожиткового мінімуму виключно для основних соціальних гарантій (мінімальної зарплати, мінімальної пенсії за віком, державної соціальної допомоги, яка є основним джерелом доходів), запровадження базових величин для розрахунку соціальних виплат, таких як надбавки, підвищення, додаткові пенсії, пенсії за особливі заслуги, щомісячні допомоги, а також запровадження базової величини для грошових платежів і стягнень та базової величини для адміністративних зборів.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, метою уряду є забезпечення цільового пріоритетного підходу на спрямування державних коштів для підвищення прожиткового мінімуму до його фактичного розміру для соціальних гарантій, які є для особи основним джерелом доходів, а також запобігти необґрунтованому використанню прожиткового мінімуму для грошових платежів і стягнень, адміністративних зборів. Соціальні виплати, які є додатковими виплатами до пенсій і допомог, пропонується розраховувати з урахуванням базової величини для соціальних виплат, а інші платежі і збори розраховувати від базових величин для грошових платежів, базової величини для адміністративних зборів.

  • Нагадаємо, 27 січня Кабмін затвердив законопроєкт щодо удосконалення методології розрахунку прожиткового мінімуму.

 

Джерело:
До списку новин