загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

“Незручні" люди живуть так, як їм зручно

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незручні люди нікому не заглядають в рот. Вони поважають себе, чітко встановлюють особистісні кордони, не ведуться на провокації. Незручною людиною не зможе скористатися жоден маніпулятор. Ось тому таких людей не дуже люблять. Але їм все одно.

Багатьох з нас ростили слухняними, легкими, “зручними” людьми, які не дуже в контакті зі своїми почуттями і бажаннями. У нас виховували невміння розуміти й виражати свої потреби, гостру залежність від чужої думки, і готовність покірно витрачати свій час і сили на виконання чужих завдань.

«Зручні» люди все життя підлаштовуються під оточуючих.

«Зручні» люди тим і зручні, що все своє життя підлаштовуються під оточуючих, вирішують чужі проблеми, постійно жертвують своїми інтересами і часом, не вміють відмовляти навіть тих ситуаціях, де просто необхідно сказати “ні”.

Людина, позбавлена ​​власного «я», проживає не своє життя, вона намагається бути зручною для всіх крім себе, допомогти в такій ситуації може тільки усвідомлення проблеми, прийняття її, і глобальна робота над собою.

Найбільш дієвий варіант, це, звичайно, допомога грамотного психотерапевта, який дуже дбайливо і делікатно зможе допомогти опрацювати всі установки, які, як правило, закладені з самого дитинства.

На противагу «зручним» людям гордо виступають «незручні», ті самі, що здатні заявити про себе, грамотно аргументувати свою позицію, сказати тверде «ні» і не піддаватися ні на які маніпуляції. Така людина ніколи не стане підлаштовуватися під чужі «хочу», не побоїться висловити свою точку зору навіть якщо вона не буде збігатися з думкою більшості. Така особистість твердо стоїть на ногах і з упевненістю дивиться в завтрашній день, неможливо увірватися в її світ і встановити там свій “порядок”.

Тут необхідно зробити важливе зауваження – не варто плутати самодостатність з егоїзмом. Егоїсти – це люди, які все роблять виключно на догоду собі, порушуючи інтереси оточуючих, використовуючи для цього максимально можливі маніпулятивні техніки.

Самодостатні ж люди, навпаки, ніколи не порушують чужих кордонів, вони вміють поважати інших і не втручатися в чуже життя, не плетуть інтриг, нікого не обговорюють, не роздають поради. За великим рахунком це і є суть зрілої самодостатньої особистості – проживати своє життя, а не лізти в чуже, займатися своїми інтересами, а не сканувати спосіб життя оточуючих, витрачати час виключно на власний розвиток, і, як наслідок, ніколи не звалювати на себе чужу відповідальність.

«Незручна» людина завжди має свою відповідь на будь-яке питання, вона ніколи не стане висловлювати чужу точку зору на догоду комусь, не терпить несправедливості, хамства, порушення особистого простору, при цьому не вважає себе найрозумнішою і найдосвідченішою, але вважає за краще вчитися самостійно , ціною проб і помилок. Вона живе своїм життям і за своїми правилами, орієнтуючись на свої внутрішні потреби і цілі, поважаючи чужі кордони і інтереси, даючи іншим людям можливість жити так, як їм хочеться.

Зі зрозумілих причин таким людям часто заздрять, їх не люблять, на них зляться, але при цьому вони викликають захоплення і повагу. Як то кажуть – краще бути незручним, але вільним! Вільним від чужого вторгнення в свій особистий простір, вільним для того щоб повноцінно прожити своє життя.

Життя одне! Повторень не буде! Не витрачайте його на непотрібних людей, не бійтеся бути собою, повірте – краще бути «незручним», але щасливим.

 

Джерело:
До списку новин