загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд затвердив нові норми харчування у школах, садочках та закладах оздоровлення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Уряд затвердив нові норми харчування у школах та закладах оздоровлення
Уряд затвердив нові норми харчування / realist

Уряд ухвалив постанову, якою затвердив нові норми та порядок харчування у школах, дитячих садочках та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, передбачається відповідна калорійність страв та меню для дітей.

Так, у документі розписана калорійність сніданку, обіду та вечері за віковими групами. До прикладу, якщо дитина з’їсть лише сніданок, вона має становити 25 – 30% від добової потреби. Натомість для обіду відповідна частка збільшується до 35%.

Також вказано, скільки у стравах має бути білків, жирів та вуглеводів.


Калорійність страв та кількість білків, які мають споживати учні / Фото з постанови уряду

А засновники і керівники навчальних закладів та дитячих закладів оздоровлення і відпочинку можуть обрати найефективнішу модель організації харчування – кейтеринг, який має відповідати безпечності харчових продуктів.

Зазначається, що у закладах освіти продукти у їдальнях, буфетах та торгових апаратах мають бути без підсолоджувачів, синтетичних барвників та ароматизаторів, підсилювачів смаку та аромату.

Окрім того, передбачено структуру харчування, що базується на рекомендаціях ВООЗ щодо принципів здорового харчування, з урахуванням фізіологічних потреб дітей. Також встановлено обмеження за продуктами, що містять сіль, цукор і жири.

Додамо, що заборонено використовувати у закладах освіти снеки, м'ясні і рибні продукти промислового виробництва, каву, солодкі газовані напої.

Натомість у щоденному раціоні учнів мають бути такі продукти: злакові, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти.


До слова, з 1 січня 2021 року дітей у школах мають годувати по-новому, без шкідливої їжі.

Чим заборонено годувати дітей у школах

  • непастеризоване молоко і молочні продукти, виготовлені з непастеризованого молока;
  • непастеризовані соки, газовані напої та кава.;
  • продукти (особливо чипси, сухарики) з вмістом солі більше 0,12 грам на 100 грам готового продукту або з вмістом цукрів більше 10 грам на 100 грам готового продукту;
  • також заборонено продавати кондитерські вироби та солодкі зернові продукти, вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати.
Джерело:
До списку новин