загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пішов із життя знаний мовознавець, автор десятків підручників

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Іван Ющук присвятив життя боротьбі за українську мову та державу

Помер відомий мовознавець Іван Ющук, на підручниках якого виховувалось не одне покоління українців. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Михайло Кублій.

«Сьогодні зранку не стало нашого діда. Прожив 88 років, більшу частину життя присвятив наполегливій боротьбі за українську мову і українську Державу», – зазначив Кублій.

Іван Пилипович Ющук – знаний викладач, на підручниках і лекціях якого виховувалось не одне покоління філологів і журналістів. Він є знавцем слов’янських мов, перекладав книжки з сербської, хорватської, македонської, словенської, чеської мов. За радянських часів далеко не всі з них підписував власним прізвищем. Ющук є автором понад 30 підручників з української мови, в тому числі для іноземців.

В останній період науковець викладавав українську мову у Київському міжнародному університеті. В інтерв’ю «Главкому» Ющук розповідав, як мовою нехтують власники телеканалів, що таке мовна цензура і чому її слід запровадити в Україні. Ющук також пояснював, чому викладачі, котрі викладають предмети російською, є диверсантами.

Нагадаємо, що Іван Пилипович Ющук закінчив Львівський державний університет, слов’янське відділення, аспірантуру Інституту літератури ім. Т. Шевченка АН УРСР (сербська література). Член Всесвітньої української координаційної ради, професор Київського міжнародного університету, заслужений діяч науки і техніки України, член Національної спілки письменників України, лауреат премій ім. Бориса Грінченка та Івана Огієнка.

 

Джерело:
До списку новин