загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні з’явився перший банк їжі. Стартап під назвою «Тарілка» збирає з полиць магазинів та супермаркетів продукти, термін придатності яких спливає, та передає їх нужденним.

 
 Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав Косюра, який до цього 23 роки прожив у Німеччині та Франції. Нині «Тарілка» співпрацює з мережами «Ашан», «Рукавичка», «Близенько», компаніями «Yarych», «Nestle», «Berta Group» і шукає нових донорів.

Окрім торговельних мереж та продуктових компаній «Тарілка» планує розширювати діяльність на кафе, ресторани, пекарні, інші маленькі і великі виробництва, які мають надлишок їжі або стикаються з утворенням харчових відходів.

Ростислав Косюра каже, що лише за 2019 рік українці викинули на смітник близько 7 млн т їжі.

«КОЖЕН КІЛОГРАМ ХАРЧІВ НА МЕЖІ ПРИДАТНОСТІ ДЛЯ НАС – ЦЕ МІНУС ОДИН КІЛОГРАМ НА СМІТНИКУ», – ГОВОРИТЬ ВІН.

«Тарілка» – перша подібна організація в Україні. Законодавчо діяльність продуктових банків їжі поки не врегульована, тому стартап довелося реєструвати як неприбуткову громадську організацію.

«Наші волонтери приїжджають в магазини-партнери і забирають їжу, яка б завтра-післязавтра поїхала на смітник. Далі продукти веземо у благодійні організації, які допомагають малозабезпеченому населенню», – розповідає засновник про принцип організації такої діяльності.

Задля того, щоб в Україні запрацював банк їжі, німецькі благодійники профінансували придбання автомобіля для збору харчів, також передали 5000 євро на завершення ремонтних робіт у приміщенні першого українського банку їжі. Саме приміщення виділила «Тарілці» місцева влада Львова.

 

Джерело:
До списку новин