загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні розпочали виробництво власного штучного м'яса: все про стартап Eat Me At

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська компанія Eat Me At розпочала виготовлення рослинного м'яса у вигляді фаршу, яке за смаковими властивостями абсолютно не відрізняється від класичної мʼясної продукції.

 

Мета компанії – створити рослинне м'ясо, яке на смак буде ідентичним до тваринного, а за складом – чистішим та кориснішим. Автор стартапу Андрій Черуха разом з провідними спеціалістами розробляв технологію виробництва нового продукту близько двох років, розповідає Mind.

Рослинне м'ясо виробництва Eat Me At / Eat Me At

Як народилася ідея?

У США майже 10 років тому почали розробляти м'ясо на основі рослин. У 2018-му, коли його вже можна було придбати в супермаркетах та скуштувати у місцевих ресторанах, я поїхав в Америку з метою спробувати та привезти зразки в Україну. За два роки, починаючи з 2018-го, я познайомився з десятками технологів із різних країн, ми зробили сотні тестів, рецептур фаршу, випрацювали власні технології виготовлення, перш ніж досягти продукту, який нам повністю сподобався, – розповідає автор стартапу Андрій Черуха.

Рослинне м'ясо виробництва Eat Me At / Eat Me At

Що потрібно знати про продукт?

Рослинний фарш від Eat Me At:

  1. Підходить для веганів та вегетаріанців, але створений для людей, які обожнюють м'ясо.
  2. Не містить ГМО, антибіотиків та шкідливих жирів.
  3. Екологічний продукт: не є причиною викиду парникових газів, не потребує великої кількості води та зерна, не забруднює територію, на якій виготовляється.
 

Рослинне м'ясо виробництва Eat Me At / Eat Me At

Ще з університетських часів я не раз практикував вегетаріанство, але максимум мене вистачало на один рік. Мабуть, тому, що м’ясо для мене – це смачно, і воно надто сильно інтегроване в наше повсякденне життя. Але те, яким способом таке м’ясо добувається, завжди було для мене неприйнятним. Є безліч речей, які людство згадує, як темну пляму історії. Нам соромно за спричинені утиски інших, рабство. І судячи з розвитку цивілізації та зародження цінностей, вже через кілька десятиліть нам буде так само соромно за жорстоке поводження з тваринами, за шкоду екології – тільки заради смаку їжі, – додають виробники українського рослинного м'яса.

Рослинне м'ясо виробництва Eat Me At / Eat Me At

Які інгредієнти входять до складу рослинного фаршу виробництва Eat Me At?

Секретами рецептури поділився засновник стартапу Андрій Черуха. Він розповів, що рослинний фарш складається з:

  • основи – текстурованого соєвого білка;
  • дріжджових екстрактів, які багаті на білки та вітамінами групи В – саме вони відповідають за смак штучного м’яса;
  • мінералів коджі, які добуваються природним шляхом з міцелію коджі (різновид грибів, який часто використовується в азіатській кухні для бродіння та ферментації продуктів);
  • метилцелюлози, яка необхідна для скріплення фаршу в стабільну масу;
  • кокосової і соняшникової олії, які забезпечують необхідний рівень жирності;
  • соку буряка та натурального барвника, зробленого з карамелі, що надає м’ясу необхідний колір.

Рослинне м'ясо виробництва Eat Me At / Eat Me At

Скільки коштує інноваційне м’ясо?

Виробники зазначають, що упаковка продукту вагою 350 грамів коштує 160 гривень. До того ж при оптових об’ємах замовлень покупцям пропонуватимуть знижки.

Рослинне м'ясо виробництва Eat Me At / Eat Me At

Джерело:
До списку новин