загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійний фонд з 1 квітня почне перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійний фонд України з 1 квітня почне перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють і не потрапили під індексацію з 1 березня

Це передбачено ст. 42 закону України №1058 "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Відповідно до документу, з 1 квітня 2021 року Пенсійний фонд проведе перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, які не потрапили під індексацію пенсій на 11% з 1 березня.

Зокрема, пенсію перерахують пенсіонерам, які працюють, і кому пенсія була призначена чи перерахована до 1 квітня 2019 року. 

Не перераховуватимуть пенсію громадянам, які вийшли на пенсію після 1 квітня 2019 року. Для них найближчий перерахунок має відбутися не раніше квітня 2022 року.

Перерахунок пенсії залежатиме від зарплати та тривалості страхового стажу і визначатиметься індивідуально для кожного пенсіонера. Перераховуватиметься лише пенсія, нарахована на роки стажу, як добуток середньої зарплати, трудового (страхового) стажу та індивідуального коефіцієнту заробітку.

Коефіцієнт заробітку вплине на збільшення пенсії, якщо після виходу на пенсію зросла зарплата працюючого громадянина. При цьому, якщо особа після виходу на пенсію стала заробляти менше, то під час перерахунку буде врахований тільки додатковий стаж, а нова зарплата - ні.

У законі також зазначено, що для перарахунку пенсій додатково звертатися до Пенсійного фонду не потрібно.

  • Нагадаємо, пенсії в Україні з 1 березня були автоматично підвищені на 11%.

 

Джерело:
До списку новин