загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У ПЦУ пояснили, чому католицький Великдень цього року на місяць раніше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Різниця у даті святкування Великодня католиків і православних пояснюється тим, від якої дати відраховується перший весняний повний місяць.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав ієрарх Православної церкви України Євстратій Зоря, відповідаючи на запитання, чому за єдиної формули розрахунку дати Великодня (а саме перша неділя після весняного повного місяця, а весняний повний місяць - це перший повний місяць після рівнодення) виникає така велика різниця у святкуванні дат.

“Різниця у даті святкуванні Великодня католиків та православних пояснюється тим, від якої дати відраховується перше повнолуння», - пояснив владика.

За його словами, православні, незалежно від того, чи вони дотримуються старого чи нового календаря, дотримуються єдиної пасхалії і відраховують дату Великодня від дати рівнодення за юліанським календарем. «І зміни в пасхалії не відбулося. А католики та протестанти вираховують дату від астрономічного рівнодення і, відповідно, різниця, яка є між двома календарями тринадцять днів, впливає і на дату відрахунку рівнодення. І тому десь раз на п’ять років дати святкування збігаються, деколи різниця в святкуванні складає тиждень, а час від часу така велика різниця фактично в місяць”.

Як повідомлялося, цього року у християн східного обряду Великдень припадає на 2 травня. Християни західного обряду святкуватимуть Великдень 4 квітня.

 

Джерело:
До списку новин