загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери знайшли спосіб добре заробляти, вистачає навіть на відпочинок за кордоном

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Життя пенсіонера в Україні солодким точно не назвеш. Працювати повний день, як раніше, вже не вийде – вік бере своє, а середньостатистичної пенсії часто вистачає тільки на виживання. В таких умовах мимоволі замислюєшся про додатковий заробіток без зайвих вкладень, а де ж його взяти? Наприклад, можна перейняти іноземний досвід, адже пенсіонери за кордоном давно освоїли хороший спосіб заробити, а заодно спростити собі життя. Розповімо про нього докладніше.

Літні рантьє

Один з найпопулярніших способів заробітку для пенсіонерів на Заході – це здача квартир. На цьому місці багато хто напевно обурено відмітять, що для кар’єри успішного рантьє потрібно ці квартири мати, тоді як більшість українських пенсіонерів в кращому випадку можуть похвалитися єдиним житлом у власності. Однак не поспішайте з висновками, схема дещо хитріше.

Вона полягає в тому, що кілька самотніх пенсіонерів, чиї діти давно роз’їхалися, а подружжя, в силу різних причин, відсутні, кооперуються разом. Потім переїжджають в найпросторішу квартиру, що належить одному з них, а решту житлоплощі здають в оренду. Гроші ж діляться пропорційно за домовленістю в залежності від того, хто скільки отримує зі своїх орендарів.

Здавати житло зараз досить вигідно, особливо якщо це велика квартира в хорошому районі. А отримані гроші – вагома прибавка до пенсії, завдяки якій можна дозволити собі не тільки продукти і ліки, але і більш приємні речі: оновити гардероб, з’їздити на відпочинок, в тому числі за кордон, відвідати родичів в іншому місті.

Якщо добре підібрати сусідів, то якість життя не впаде, а навіть покращиться. Адже багато пенсіонерів змушені страждати від самотності. А тут з’являється компанія з співмешканців, з якими завжди можна поговорити або організувати дозвілля. Та й вести спільний побут стане набагато простіше.

Більш того, це чудова можливість доглядати один за одним. Адже старість – не радість, і завжди йде рука об руку з різними болячками, що мають тенденцію загострюватися в самий невідповідний момент. Якщо раптом що, сусіди і ліки подадуть, і вчасно викличуть швидку. Підводний камінь тут за фактом один – знайти хороших мешканців у квартири, але це цілком можна вирішити.   

 

 
Джерело:
До списку новин