загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які професії мають найбільші пенсії — ПФУ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Середній розмір пенсії в Україні становить 3770 гривень. Водночас на довічне утримання одного судді йде понад 77 тисяч гривень. Міністр соціальної політики Марина Лазебна прокоментувала цю ситуацію: "Коли я про це кажу, мені говорять, що їх [суддів] - 3 тисячі. Я кажу, що мені байдуже скільки, головне, що 11 мільйонів і 3 тисячі треба розрівнювати. Не може бути розриву між максимальною і мінімальною пенсією. Це я зараз не про суддів, а взагалі. Це питання несправедливості і недовіри. Що б ти потім не робив - люди тобі не вірять". За її словами, в уряді підтримують законопроєкти про зміну такої ситуації, але все впирається в фінансовий ресурс і можливості держави.

Варто додати, що Пенсійний фонд оприлюднив дані про середній розмір пенсії станом на 01.04.2021 р. Згідно з ними звичайна пенсія за віком - це 3770,23 грн. Її отримують 8 316 443 особи з загального числа 11 052 849 пенсіонерів.

Пересічний розмір інших пенсій наступний:

- військова пенсія - 5650 грн;

- пенсія з інвалідності - 2825 грн;

- пенсія через втрату годувальника - 3228 грн;

- за вислугою років - 3403 грн;

- соціальні пенсії - 1785 грн.

Пенсія (довічне грошове утримання) судді становить зараз 77 387 грн. Її отримують 3556 осіб.

 

Джерело:
До списку новин