загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відновлення трудових прав педагогів-пенсіонерів: зареєстровано новий законопроєкт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зазначені у законопроєкті зміни до Закону України «Про повну загальну середню освіту» повністю збігаються з позицією Профспілки.

Альтернативний проєкт закону «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо відновлення конституційних прав працівників закладів загальної середньої освіти», реєстр. № 5365-1 від 23.04.2021 року надійшов на розгляд  Комітету з питань освіти. Про це повідомляють у Профспілці освіти і науки України.

За цілями, завданнями та змістом новий законопроєкт є близьким до основного законопроєкту, реєстр. № 5365. 

Обома законопроєктами передбачено:

  • скасування норм статті 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо укладення з педагогічними працівниками державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, трудових договорів строком від одного до трьох років.

  • виключення з Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» підпунктів 1 та 2 пункту 3, якими було зобов’язано засновників та керівників закладів загальної середньої освіти припинити безстрокові трудові договори з керівниками та педагогічними працівниками, які отримують пенсію за віком, з одночасним укладенням з ними трудових договорів строком на один рік.

  • засновники закладів загальної середньої освіти та їх  керівники до 1 червня 2021 року мають відновити безстрокові трудові договори з керівниками та педагогічними працівниками, які отримують пенсію за віком, з якими вони були припинені за цих підстав.

Новизною, у порівнянні з законопроєктом № 5365, в альтернативному є норма про доповнення статті 24 закону «Про повну загальну середню освіту» редакцією про що посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі трьох мінімальних заробітних плат, а також зобов’язання Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом забезпечити реалізацію цієї норми.

Зазначені зміни до Закону України «Про повну загальну середню освіту» повністю збігаються з позицією Профспілки, тому вона наголошує на необхідності їх підтримки та схвалення народними депутатами України, зокрема членами Комітету.

 

Джерело:
До списку новин