загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Заробітчани - в гострому дефіциті: польські підприємці скаржаться, що їхній бізнес руйнується

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українські заробітчани - в гострому дефіциті. Польські підприємці б'ють на сполох: їхній бізнес руйнується через брак робочої сили. Раніше багато позицій на польському ринку праці закривали українці, проте зараз їх стало менше.

Усьому виною - відтік кадрів через пандемію коронавірусу. Ще торік, у зв'язку із запровадженням жорсткого карантину, багато українських заробітчан змушені були покинути свої напрацьовані місця у Польщі та інших європейських країнах. Повернувшись на батьківщину, вони стали шукати роботу вдома. Дехто її знайшов і поки не готовий повертатися назад у Європу.

Тим часом, в Польщі кількість робочих місць, розрахованих на українських заробітчан, залишилась колишньою. Однак зараз багато цих вакансій порожні, їх немає ким заповнити.

Особливо гостро брак робочих рук відчувається в агарному бізнесі,

на сезонних роботах. Раніше тамтешній персонал майже повністю складався із заробітчан. Поляки не квапились там працювати: і клопітно, і важко, і зарплата не найвища. Однак усі ці позиції заповнювали українці, і бізнес цілком процвітав.

Заробітчани - в гострому дефіциті: польські підприємці скаржаться, що їхній бізнес руйнується

Але тепер, коли на полях працювати нікому, польські бізнесмени зажурилися: частина врожаю може пропасти на корені, тому що його не буде кому збирати.

Не набагато краща картина і в готельно-ресторанній сфері. Готелі, ресторани, кафе - все це обслуговувалося руками українських заробітчан, а зараз їх катастрофічно не вистачає. Бармени, офіціанти, кухарі, бариста, покоївки - українців таких спеціальностей готові в Польщі з руками відірвати.

Нагадаємо, заробітчани, які працюють за кордоном офіційно, мають право на виплату частини пенсій від держав, в яких вони працювали. При цьому потрібно знати, яким буде механізм виплат, і, звичайно, заздалегідь подбати про відповідні документи звідти.

 

 

Джерело:
До списку новин