загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям пояснили, чому не виплачують належну за законом надбавку до пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно із законодавством, в Україні пенсіонери старше 65 років повинні отримувати надбавки до щомісячних виплат. Однак далеко не всім громадянам, які досягли зазначеного віку, перерахували пенсії.

Українцям пояснили, чому не виплачують належну за законом надбавку до пенсії - today.ua
 

Помилки в нарахуванні пенсій і втрата інформації про робочий стаж нерідко призводять до того, що українці після виходу на пенсію не можуть отримати належні їм за законом гроші. При нарахуванні розміру пенсійних виплат враховуються всі періоди роботи, починаючи з 1 липня 2000 року. Крім того, в якості основного періоду можна взяти будь-які 5 років поспіль до зазначеної дати.

Буває, що найвища заробітна плата була у людини в певні п'ять років його роботи. Тоді і пенсія, відповідно, буде значно вище. Якщо ж в архіві підприємства, де працював чоловік, не виявилося в наявності документації про даний час, то в ПФУ візьмуть за основу будь-які інші роки стажу. В цьому випадку, пенсійні виплати будуть нижчими того рівня, який міг би бути, якби всі документи були в розпорядженні пенсіонера.При відсутності документів, що підтверджують страховий стаж, то людина може продовжити працювати після виходу на пенсію. Пропрацювавши п'ять років поспіль на одному місці, можна знову звернутися до ПФУ для перерахунку пенсійних виплат. При цьому за основу можна взяти цей період.

Тільки так пенсіонери, які досягли 65-річного віку, але з різних причин не мають можливості отримувати надбавки до пенсії, можуть розраховувати на підвищення своїх виплат. Так, при страховому стажі в 35 років буде нарахована надбавка в розмірі 35 відсотків від зарплати.

 

Джерело:
До списку новин