загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Затримає нас ще на рік". Депутати провалили законопроєкт щодо накопичувальних пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Комітет із питань соціальної політики та прав ветеранів відхилив законопроєкт 2683-3 про запровадження в Україні обов'язкових накопичувальних пенсій. Про це LIGA.net повідомила глава комітету Галина Третьякова (фракція Слуга народу).


Третьякова (вона – одна з авторів документа) пропонувала комітету рекомендувати законопроєкт до прийняття парламентом у першому читанні. Проти виступили представники фракції Батьківщина, групи Довіра і троє депутатів від Слуги народу (Остапенко, Гривко і Арсенюк), уточнила глава Комітету.

"Тепер все залежить від фракції. Виносити на перше читання з негативним висновком комітету або вносити новий законопроєкт, що затримає нас ще на рік", – сказала Третьякова .

Напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що ключові стейкхолдери реформи (Кабмін, профільний комітет ВР, Офіс президента) "досягли угоди" щодо всіх основних аспектів.

  • 28 квітня Рада відправила законопроєкт 2863 на повторне перше читання. Це важливе технічне рішення, яке дало можливість внести на голосування доопрацьовану версію проєкту.
  • Попередні редакції законопроєктів на тему обов'язкових пенсійних накопичень громадян перебували в парламенті з кінця 2019 року, але не були підтримані депутатами. Детальніше про оновлену концепцію, яку Мінсоцполітики представило депутатам – тут.
  • Одна з головних позицій реформи – пенсійні накопичення будуть формуватися за рахунок частини ЄСВ і ПДФО (раніше передбачалося відрахування по 2% від кожного податку).

 

Джерело:
До списку новин