загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям хочуть ще більше підвищити пенсійний вік: що відомо

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні можуть знову збільшити пенсійний вік, хоча 1 квітня був реалізований останній етап реформи, згідно з яким всі громадяни зможуть виходити на пенсію в 60 років. Але народні депутати зареєстрували законопроект, який передбачає поступове загальне підвищення ще на 1 рік - до 61-річного віку.

1 червня відповідний проект закону № 5566 направлено на розгляд комітету, зазначається на сайті Верховної Ради.

Пенсійний вік хочуть підняти, але не всім

Автори документа "про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне страхування" щодо деяких питань визначення пенсійного віку" пропонують піднімати щорічно протягом 12 років на 1 місяць вік для всіх, і разом з тим знизити для матерів, які народили та виховали дитину до 6-річного віку.

  • Починаючи з 1 січня 2023 року щорічно збільшувати вік, що дає право на призначення пенсії за віком, на 1 місяць. І так по 1 січня 2035-го.
  • Жінки, які народили дитину і виховали її до шестирічного віку, мають право на зменшення пенсійного віку на 6 місяців.

Зауважується, що зазначене зменшення пенсійного віку для жінок застосовується за кожну дитину, проте пенсійний вік для жінок не може бути зниженим більш ніж на 3 роки.

Чому хочуть змінити пенсійний вік

Ініціаторами нововведення стали 10 народних депутатів від партії "Слуга народу". У пояснювальній записці до законопроекту пояснюється, що загальне підвищення пенсійного віку до 61 року в Україні покликане компенсувати саме таке зниження віку на пів року матерів дітей до 6 років.

Крім того, наголошується, що в ряді стан Євросоюзу пенсійний вік для громадян підвищений до 65 років та більше.

Також депутати прогнозують, що реалізація закону "сприятиме подоланню демографічних проблем та стимулюватиме відтворення населення, а також забезпечить соціальну захищеність матерів у питанні пенсійного забезпечення".

Джерело:
До списку новин