У тому випадку, якщо шкірний покрив став тьмяним і втратив свіжий вигляд можна скористатися один простим варіантом — приготувати рятувальну суміш в домашніх умовах, в основі якої лежить дуже корисний овоч — морква. Морквяна маска для обличчя не тільки істотно поліпшити колір обличчя, але також і оздоровить шкіру, інформує Ukr.Media.

У чому користь морквяної маски для обличчя

Дієвість таких кашок обумовлюється їх хімічним складом. Морквина виступає носієм великої кількості корисних елементів, кожен з яких позитивно впливає на всі обмінні процеси, що відбуваються в шкірних покривах. Саме за рахунок цього, епідерміс живиться і набуває здорового вигляду.

Давайте детально розберемо список елементів, що входить до складу чудової суміші:

  • Каротин сприяє зволоженню і омолодженню.
  • Вітамін РР працює на захист.
  • Вітамін А дозволяє заспокоїти, пом'якшити шкіру і розгладити зморшки.
  • За допомогою вітаміну С відбувається загоєння ран. Також він бореться із запальними процесами і стимулює вироблення білка в клітинах.
  • Калій запобігає виникненню відчуття сухості шкіри і лущення.

Крім, перерахованих вище елементів, морквяна маска для обличчя включає ще й інші корисні компоненти, однак, в меншій кількості.

Особливості морквяної маски для обличчя

Беручи до уваги, той факт, що морквяні кашки, володіють багатьма цілющими особливостями, чому б не випробувати на собі це диво. Такі маски доречно використовувати в наступних випадках:

  • При нестачі вітамінів.
  • При нездоровому кольорі обличчя.
  • Морква — це помічник у боротьбі з шкірною пігментацією.
  • Така маска сприяє розгладженню мімічних та вікових зморшок.

Морквяна маска для обличчя відмінно справляється з такою проблемою, як втрата природного гарного кольору обличчя. За рахунок вмісту активних барвників, морквяна кашка забарвлює тканини і повертає колишній квітучий колір шкіри.

Єдиним обмеженням до використання таких масок служить присутність алергічних реакцій на будь-який елемент готової суміші.

Морквяні маски для обличчя: кращі рецепти

Маска з моркви, приготована в домашніх умовах, дасть позитивний результат при систематичному застосуванні. Її рекомендується робити не рідше одного разу на тиждень. Через те, що морквина має ефект фарбування, морквяну масу не бажано витримувати на обличчі більше 15 хвилин.

Морквяна маска для обличчя від прищів для сухої шкіри

Рецепт живильної маси для сухого типу шкіри передбачає використання вареної моркви. До отриманого морквяного пюре додається одна столова ложка меду. Морквяно-медова суміш наноситься на обличчя. Час витримки становить чверть години. Така маска не тільки живить шкіру, але ще і пом'якшує її.
Позбутися прищів також допоможе морквяна маска для обличчя. Для її приготування знадобиться одна морквина, подрібнена до стану пюре. Отримана суміш викладається на серветку і прикладається до проблемних ділянок. Для помітного ефекту, морквяну маску використовують двічі на тиждень протягом усього місяця.

Морквяна маска для обличчя від прищів з молоком

Ще одним способом позбутися прищів можна за допомогою морквяно-молочної кашки. Наносити на обличчя таку масу рекомендується не менше трьох разів на тиждень.

Морквяна маска для обличчя від зморшок

Морквяна маска для обличчя підійде для бажаючих виглядати свіжо і молодо в зрілому віці.

Морквяно-медова маска з додаванням меду володіє поживним і зволожуючим результатом.

Прибрати дрібні зморшки допоможе ще один рецепт. Щоб його приготувати потрібно взяти: сметану, крохмаль і морквяний сік. Маска від зморшок накладається дуже тонким шаром. Такий диво-засіб можна наносити щодня. Беручи до уваги відгуки жінок, які випробували такий спосіб омолодження, результат наступає на 4 день після систематичного нанесення.

Морквяна маска для обличчя дає можливість продовжити природну красу на більш тривалий термін, не вдаючись до операцій і дорогих косметологічних процедур.