загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Київ перестає бути "каштановою" столицею. Яких дерев найбільше в місті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Каштани в середини XIX століття стали візитною карткою Києва. Вони є і на гербі міста і були на жетонах метро. Однак в останні роки каштанів стали висаджувати менше, а лип і кленів більше.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний директор комунального об'єднання "Київзеленбуд" Олексій Король.

"Якщо порівняти дані 2005 року, на столичних вулицях відбулася зміна процентного складу деревних видів - кількість липня зменшилася, а кленів стало втричі більше. Але попри це, майже третина вуличних насаджень представлена ​​все ж різними видами липи ", - розповів Олексій Король.

Найбільше в Києві лип - 29,7%. Клени наполегливо витісняють каштани з київських вулиць. Зараз з 26% від загальної маси дерев. На третьому місці - каштани (14,8%). Поширеними в столиці також тополі (10,8%), дуб і ясен (по 1,1%), горобина (0,7%). Рідше на столичних вулицях можна зустріти березу, катальпу, в'яз, вишню, черемху та інші види - всі разом вони складають близько 8%.

Торік комунальні служби висадили понад 9 тис. дерев. У цьому - вже 3 тисячі. Заплановано ще понад 6 тис. посадок. Садити будуть все ті ж клени, липи, тополі. Крім того, посадять квітучі дерева на зразок сакур, магнолій. Навесні в період їх цвітіння в парках збираються кияни милуватися квітами і фотографуватися на їх фоні.

Як повідомляли Українські Новини, знамениті каштани пропадуть з вулиць Києва, дерева не витримують брудного повітря. Також на Хрещатику всохли скандальні каштани "Бріоті".

Замість каштанів на Хрещатику висаджують платани.

 

Джерело:
До списку новин