загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як позбутися мурах на подвір`ї

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мурахи - основний «фабрикант» тлі на ділянці. Разом вони окуповують плодово-ягідні дерева та чагарники, що в кінцевому підсумку призводить до їх загибелі. Колонії цих комах псують клумби і газони. Руді грунтові мурахи поїдають ягоди і солодкі овочі, а садові та інші мурахи-шкідники можуть завдати серйозної шкоди всім рослинам.


Боротися з ними можна як за допомогою побутової хімії, як і народними засобами.

Як діють засоби від мурах?

Переважно препарати від мурах містять в своїй основі дві речовини: діазинон і хлорпірифос. Обидва вони смертельно отруйні для цих комах.

Діазінон блокує вироблення ферменту, який відповідає за роботу нервової системи комах. У підсумку вони швидко гинуть. Також ця речовина всмоктується кореневою системою рослин і захищає їх від шкідників протягом 2-3 тижнів.

Хлорпірифос потрапляє в організм комах через дихальну систему і паралізує нервову систему. У нього більш тривала дія. У грунті хімікат зберігається 110-120 днів, а проти шкідників він залишається ефективний близько 1-2 місяців.

Народні засоби, які допоможуть позбутися від мурах

Можна не труїти комах «хімією», а використовувати народні способи, які змушують колонію піти з городу і захищають рослини. Вони не такі ефективні, але зате екологічні:

Мурахи гостро реагують на запахи. Рекомендується регулярно розкладати навколо їх притулків і на стежках листя анісу, корицю або тирсу, змішані з протертим часником. Також ці комахи не люблять запах петрушки і бадилля томата;
серед ягідних грядок добре висівати часник і петрушку - вони також відлякають комах;
ще корисно посіяти календулу - вона привертає сонечко, яка поїдає тлю;
мурахи погано плавають, тому захистити дерева і чагарники можна, спорудивши навколо них невеликі глиняні рови, наповнені водою. Досить, щоб їх ширина і глибина були 3-5 см;
біля мурашника можна розкласти близько ходів гнізд цеглини, залізяки або камені і полити їх настоєм гною, щоб відлякати комах. Через 2-4 дня слід прибрати ці предмети і залити ходи гарячою водою. Це зробить житло непридатним;
інший спосіб змусити комах покинути житло - рясно посипати мурашник сіллю;
мурах вийде відлякати, якщо покласти під кожне дерево або плодовий кущ ганчірку, змочену гасом. Або обв'язати стовбури ватою або шерстю, змоченими в карболовому розчині;
якщо мурахи влаштувалися біля коріння дерева, допоможе хлорне вапно. Негашене вапно потрібно насипати на мурашині купи і полити їх водою - це змусить шкідників втекти.

 

Джерело:
До списку новин