загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Унікальний розчин від шкідників на городі: врятує капусту, щавель, редис та інші овочі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зберегти капусту від навали комах-паразитів дуже складно. Інсектициди і акарициди, які пропонують українцям продавці спеціалізованих магазинів, часто просто безсилі в боротьбі зі шкідниками. До того ж хімічні препарати дуже шкідливі навіть при результаті терміну їх очікування.

Створити надійний захист капусті можна за допомогою звичайного оцту. Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Сад і город".

Капуста, фото: pixabay
Капуста, фото: pixabay
"Обприскуємо капусту 70% столовим оцтом: одну ложку на 10 літрів води. Ми тут же розмішали оцет і обробили капусту. Цим же розчином обприскали редиску, хрін, редьку, щавель, брукву, Ріпу. І що ж блішки?! Як вітром здуло! Тепер ми знаємо, це вірний засіб. Оцет-то розвести недовго. Після обприскування помітили, що метелики білявки боятися сідати на капусту, та й попелиці там більше не помічаємо.", - поділилися автори публікації.

Також ще трохи корисної інформації: проводячи обприскування оцтом проти попелиці на капусті, можна чергувати обробки з поливом зі шланга. Для збивання личинок шкідника направляти струмінь води на нижні частини листя капусти. 

Капуста, скріншот: YouTube
Капуста, скріншот: YouTube

Щоб капуста якомога менше постраждала від навали гусениць, навколо грядок з культурою не слід допускати цвітіння бур'янів або квітів з приємним ароматом. Рано вилітають совки, білявки і ріпниці селитимуться на квітучих рослинах, поширюючись далі на капусту.

 

Джерело:
До списку новин