загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Різновиди меду, і його користь для здоров'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ні для кого не секрет, що мед - один з найкорисніших продуктів для профілактики і лікування багатьох захворювань. Натуральний мед містить масу корисних речовин, які зміцнюють наше здоров'я.

 Раніше за кількістю меду, який був в засіках у господині, можна було судити про багатство цілої родини. Не дивно, адже мед - це не тільки неповторна смакота, але і цілющі ліки, і якщо він є в будинку, то хвороб домочадці можуть не боятися.

Чудова сила природи закладена в його складі. Бджоли, збираючи нектар по крупинці, створюють унікальний продукт, якому немає аналога. Всі найкорисніші мікроелементи і вітаміни, які були в пилку рослини, містяться в ложці меду. Людина повинна бути вдячною природі за цей чудовий продукт! А на сайті https://www.medyk-vedmedyk.ua/med/ ви зможете по найкращій вартості купити різні сорти якісного меду. 

Сорти меду

Липовий

Мабуть, він один з найпопулярніших. Цьому сприяє те, що липа здавна шанується людьми, оскільки відвар її квітів володіє сильним потогінним ефектом і знижує температуру. Такими ж властивостями володіє і липовий мед.

Це незамінний засіб при застуді, а також профілактиці простудних захворювань. Антисептичні властивості липового меду допоможуть зменшити кількість бактерій в порожнині рота і горла, а тому цей засіб може рекомендуватися в комплексному лікуванні фарингіту, тонзиліту та інших інфекційних захворювань горла. 

Гречаний мед

Також користується популярністю. Оскільки гречка є одним з чемпіонів за вмістом заліза і білка в рослинних продуктах, то ці властивості передаються і меду.

Гречаний мед рекомендується вживати при хронічній втомі, недокрів'ї, а також підвищених фізичних навантаженнях.

Гречаний мед має темно-жовтий, майже коричневий колір. Цей сорт меду нерідко кристалізується, утворюючи великі зернятка. За смаком дуже приємний і не дуже солодкий.

Акацієвий мед

Під цією назвою може ховатися два види меду - білий і жовтий, що зумовлено сортами дерева - жовтої і білої акації. За своїм складом вони майже ідентичні.

Вважається, що акацієвий мед набагато рідше викликає алергію, а тому може бути використаний навіть людьми з подібними порушеннями імунітету. Є в ньому каротин, а значить, він корисний для поліпшення стану очей. Він дуже подобається дітям, адже його смак солодкий, без найменшої гіркуватості. Дорослим акацієвий мед може допомогти в лікуванні виразкової хвороби шлунка, так як має протимікробну дію.

Гірський мед

Таким словом об'єднують різні сорти меду, які були зібрані на гірських вершинах. Класичними рослинами, що ростуть в горах, є жимолость, глід, черемха, терен, а також всі первоцвіти. Смак меду може відрізнятися в залежності від того краю, де він був зібраний. Більш того, навіть мед, зібраний з різних схилів гори, буде відрізнятися за смаком і за кольором. Гірський мед відрізняється дуже насиченим запахом трави і квітів, і зрідка можна почути навіть фруктові ноти.

Медичними показаннями до його застосування є діабет, а також захворювання печінки. Народна медицина рекомендує застосовувати гірський мед при запамороченні і задишці, а також в якості заспокійливого засобу. Високогірний мед цінується дуже високо в зв'язку з тим, що цей продукт самі бджоли використовують для вигодовування свого потомства.

Луговий мед

Іноді його ще називають квітковим медом, хоча, по суті, всі сорти меду були зібрані з квіткового нектару.

Луговий мед має протимікробну дію, а тому може застосовуватися в лікуванні простудних захворювань. Корисний він і при хворобах серця, тому що містить багато калію. Він дуже запашний і увібрав в себе кращі аромати луговий трави і квітів.

Джерело:
До списку новин