Посівний календар на липень 2021 / фото ua.depositphotos.com

Липень - дуже плідний і відповідальний місяць для господарника. У цей період проводиться як посів нових культур, так і догляд за висадженими рослинами. Дуже важливо регулярно рихлити грунт, прополювати бур'яни, вносити добрива. На городі проріджують петрушку і моркву. В саду збирають перший урожай ягід, вишні, груші.

Щоб городні та садові роботи пройшли вдало, слід звірятися з фазою місяця. Наш природний супутник чинить значний вплив на здоров'я рослин. Деякі фази вважаються плідними, а в інші дні рослини дуже вразливі і схильні до хвороб.

Місячний посівний календар на липень 2021 по днях

1 липня - розпушування і удобрення грунту, прополка бур'янів. Проводиться формування батогів огірків, стрижка газону. Не рекомендується обрізати дерева і кущі.

2 липня - обприскування рослин від хвороб і шкідників, заготівля сіна.

3 липня - можна видаляти сухі гілки, збирати урожай, викопувати ранню картоплю. Не рекомендуються поливи. Посів всіх видів капусти. Не рекомендується пересаджувати рослини, особливо квіти.

4 липня - рекомендується проводити ті ж роботи, що і вчора.

5 липня - проводиться посадка пізньої картоплі, петрушки, селери. В саду висаджують багаторічні квіти. Вдалий день для обрізання кущів малини і смородини.

6 липня - посів пізнього шпинату, квасолі, будь-якої капусти, зимової редьки, пасинкування і поливи.

7 липня - посів зелені на зиму, пасинкування помідорів і огірків. Хороший день для виготовлення вина, соків на зиму, лікарських рослин.

8 липня - посадка кучерявих квітів, догляд за картоплею і коренеплодами. Можна косити траву, боротися зі шкідниками і бур'янами. Не рекомендуються підгодівлі.

9 липня - день молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

10 липня - день молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

11 липня - день молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

12 липня - формування томатів і батогів огірків. Можна боротися зі шкідниками і бур'янами, використовувати отрутохімікати. Не варто садити і сіяти культури, а також поливати рослини.

Посівний календар на червень по днях / фото ua.depositphotos.com

13 липня - заготівля сіна, збір насіння і викопування ранньої картоплі. Дозволяється полив і внесення добрив.

14липень - укорінення вусів суниці, посадка і пересадка однорічних квітів. Посів кропу, фенхелю, валеріани.

15 липня - дозволені живцювання, пересадка і пасинкування рослин. Посів дворічних квітів, обрізка багаторічників. Догляд за суницею і виноградом.

16 липня - посадка пізньої картоплі, висадка огірків в теплиці. Догляд за кущами малини.

17 липня - посів капусти, прищипка помідорів, підживлення овочів. Обрізання гілок плодових дерев, розпушування і прополка грунту. Заготівля сіна.

18 липня - посів щавлю, багаторічної цибулі. Посів капусти і огірків для осіннього дорощування. Посадка однорічних і багаторічних квітів. Не рекомендується викопувати картоплю, обрізати рослини і ділити коріння.

19 липня - рекомендації такі ж, що і днем раніше.

20 липня - рекомендації такі ж, як 18 липня.

21 липня - можна викопувати картоплі, цибулі, часнику, редису. Посадка кучерявих квітів. Боротьба зі шкідниками і хворобами рослин.

22 липня - збір насіння, укорінення вусів полуниці, посів багаторічної цибулі, видалення хворих рослин. Заготівля сіна і цілющих рослин. Не рекомендуються обрізки.

23 липня - дні повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

24 липня - дні повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

25 липня - дні повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

26 липня - вдалий день для посадки картоплі, капусти, повторного посіву кропу і щавлю. Підживлення рослин, боротьба зі шкідниками, укорочення вусів полуниці. Пасинкування, формування кущів помідорів і огірків.

27 липня - рекомендації такі ж, як і днем раніше.

28 липня - висадка розсади томатів, огірків, цвітної капусти, пізньої картоплі, редису. Скошування газону. Полив і підгодівлі дуже помірні.

29 липня - поливи, внесення добрив, посадка і пересадка рослин не рекомендуються. Можна полоти і рихлити грунт, проріджувати сходи, видаляти сухі гілки. Можна збирати урожай і косити траву.

30 липня - рекомендації такі ж, що і днем раніше.

31 липня - друга посадка картоплі, посів картоплі, бульбоцибулинних і багаторічних квітів. Пересадка квітів в горщиках. Укорінення вусів суниці, обрізка дерев. Не можна чіпати коріння рослин.