загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Творчість на пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На пенсії життя – є цікавим і різнобарвним. Такої думки наші майстрині з вишивки та виготовлення декоративних картин. Марія Загоруйко із села Вернигородок весь свій будинок прикрасила вишитими картинами. Її стіни схожі на музейні вітрини. Жінці 89 років і вона знаходить радість у традиційному давньому ремеслі.

– Я з чоловіком переїхала до Козятинщини із Полтави, – розповідає Марія Адамівна. – У Вернигородку проживаю уже 11 років. Працювала у психіатричній лікарні. Цій нелегкій роботі нагляду за хворими присвятила 30 років свого життя. У 1992 році вийшла на пенсію і почала вишивати. А опанувала це мистецтво ще з дитинства. Моя бабуся вміла гарно вишивати. Я вишивала спершу хрестиком, а коли переїхала у Вернигородок захопилась бісером. Жінка вишила понад 100 картин. Основна тематика – релігійна, це ікони, картина «Таємна вечеря», а ще пейзажі.

– Відчуваю задоволення коли вишиваю. Зараз зір підводить і все рідше беру до рук голку та тканину. Часом цікавляться чи продаю свої картини? Вони для мене безцінні. Я не продала жодної своєї роботи, ліпше подарую. Я також вишила сорочки всім рідним. Брат в мене теж вишиває, в нього був інсульт і лікар порадив йому вишивати таким чином розробляти моторику рук, і він вчився в мене.

Зараз теж має безліч красивих картин. Жінка виставляє свої картини на місцевих святкових заходах і радіє, коли її талант та працю похвалять добрим словом.

Слюсаренко Євгенія весь вільний час приділяє творчості і сама придумує як зробити картину із підручних засобів. Шедеври з дарів природи Євгенія Слюсаренко з Жежелева теж поринула в творчість на заслуженому відпочинку. Жінка 10 років працювала сільським головою, і її основним хобі було робити картини з підручних засобів, хенд-мейд – з паперу, газети. Свої роботи вони щедро дарувала колегам, друзям, представникам районної адміністрації, рідним.

– Ідеї для своїх картин я шукаю в Інтернеті, дещо придумую сама. Для прикладу, картину кота я зробила із кави. Використовую в своїх роботах картон, гіпс, тканину, шпаклівку, лотки яєць, каву, різноманітні зерна. Є картина, виконана повністю із зерен пшона – це мати із малям. Також я роблю панно із засушених квітів. Зараз сама дивуюсь своїм талантам. Як в мене все вдало виходить і я маю зараз натхнення робити щось нове.

Пані Євгенія проживає одна. Син з родиною час від часу навідуються в гості.

– Я робила для онучки мишенята із мотузки, роблю також шкатулки із газетної бумаги, кошики. Використані пляшки, журнали, надщерблені каблучки, поламані гудзики, сплутані нитки, зігнуті цвяхи – це все матеріал, з якого я створюю свої роботи. За життя жінка зробила більше сотні хенд-мейд виробів із підручних засобів, враховуючи картини. Свої роботи поки не продає, а лише дарує і презентує на місцевих урочистих подіях. 

Джерело:
До списку новин