загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На скільки зросла середня пенсія в Україні за півтора року: що планують

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зі слів міністра соціальної політики Марини Лазебної, середня пенсія в Україні зросла майже на 25% або 784 гривні з початку 2020 року.

Станом на 01.01.2020 середня пенсія становила 3082,98 гривні, а станом на 01.08.20213 866,84 гривні. З її слів, метою програми підтримки доходів пенсіонерів є забезпечення соціальної справедливості та зменшення нерівності.

Для цього пропонується забезпечити індексацію всіх пенсій за загальними правилами і підвищення виплат людям, які за віком або станом здоров’я потребують додаткового соціального захисту. Тому комплексна програма підвищення пенсій фокусується, в першу чергу, на підвищенні найнижчих пенсій.

«На початку 2020 року людей, які отримують найнижчі пенсії, менше 2000 гривень, було 4 мільйони. На сьогодні ми підняли пенсії понад цю межу для 2,3 мільйонів людей і очікуємо, що з середини 2022 року пенсії для всіх пенсіонерів складатимуть понад 2 000 грн», – зазначила Лазебна.

Для забезпечення соціальної справедливості пенсійної системи та стимулів для детінізації зайнятості і сплати страхових внесків Мінсоцполітики опрацьовує пропозиції щодо диференціації соціальних гарантій пенсіонерам із урахуванням тривалості страхового стажу.

На 2022 рік Мінсоцполітики пропонує включити до ініційованої Президентом програми щомісячних доплат літнім громадянам – пенсіонерам віком від 70 до 75 років, що дозволить підвищити доходи додатково 1,5 мільйонам пенсіонерів.

Також у рамках підготовки проекту Державного бюджету на 2022 рік Мінсоцполітики пропонує передбачити у календарі підвищення пенсій на наступний рік такі кроки:

підвищення з 1 січня пенсій особам з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;

індексацію з 1 березня пенсій для майже 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів віком старше 75 років;

перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;

перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку із прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, що згідно з інформацією пресслужби ПФУ, дефіцит коштів Пенсійного фонду досяг 12,9 млрд гривень. зі слів міністра Сергія Марченка, людям у віці від 40 років не варто розраховувати на державні пенсії.

Тобто українці, які не відкладають накопичення в недержавні пенсійні фонди, в майбутньому в принципі будуть позбавлені пенсій через демографічну ситуацію в країні.

Джерело:
До списку новин