загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кожен сам руйнував свою хату, або Як затоплювали Бакоту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цьогоріч Бакота на Поділлі стала одним із найпопулярніших місць внутрішнього туризму. Це мальовниче місце багатьом нагадало Скандинавські країни, Швейцарію, а інколи її порівнювали із Новою Зеландією. Проте, не всі знають, що водойма в Бакоті штучна, і раніше назву Бакота носило село, яке було затоплене.

Сьогодні пропонуємо до перегляду фото із Бакоти, до її затоплення. Фото датуються 1960-1970-ми роками.

Всього переселенню підлягало 7486 дворів із 63 сіл Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької та Вінницької областей. Перша писемна згадка про Бакоту відноситься до ХІІІ ст., а саме до 1240 року.

Перші ідеї затоплення місцевості виникли у радянського керівництва ще в 1960-х роках, проте тоді це не було реалізовано.

А вже через 10 років, у 1970-х роках розпочали примусове виселення мешканців. Тоді будували гідроелектростанцію на Дністрі. Напевно, найважчою умовою для місцевих мешканців було те, що їм сказали кожному власноруч руйнувати свою хату і вирубати садок, який садили діди-прадіди…

Це було справжнім горем для багатьох родин, які жили тут століттями. Все переносили. Цвинтарі, храми…

Але звісно, не все вдалось зробити, дещо назавжди залишилось на дні водосховища. Якою ж була доля місцевих мешканців? Хтось купив собі хату в сусідніх населених пунктах, а хтось переїхав далі.

До списку новин