загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Православна Церква України запустила власний мобільний застосунок “Моя Церква”

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Православна Церква України запустила власний мобільний застосунок – “Моя Церква”. Він доповнює низку комунікаційних проектів ПЦУ, серед яких сторінки Церкви в соціальних мережах та друковані видання – часопис “Помісна Церква” та всеукраїнська газета “Моя Церква”.

Застосунок вже можна безкоштовно завантажити на обох платформах – Google Play та App Store.

В першому релізі застосунку “Моя Церква” розміщено 5 розділів, інформація з яких є найбільш затребуваною у вірян:

– НОВИНИ – актуальні сповіщення та новини з життя Церкви. Користувачам застосунку постійно будуть доступні 100 останніх новин або новини за останній місяць (залежить від того, яка з подій наступить першою); – МОЛИТВИ – щоденні ранкові та вечірні молитви, які для зручності вірян організовані за принципом звичайного молитовника – молитви можна перелистувати, як в книзі;

– КАЛЕНДАР – єдиний з розділів, що працює офлайн, з його допомогою віряни не пропустять жодного церковного свята чи важливої події, крім того, про найбільші свята застосунок нагадуватиме через пуш-повідомлення;

– КАРТА храмів – перша офіційна онлайн-карта храмів ПЦУ, яка постійно доповнюється та оновлюється. Організована на основі карт Google, що дозволяють користувачеві бачити найближчі до свого місцезнаходження храми, а також здійснювати пошук храмів за назвою чи населеним пунктом. В застосунку міститься інформація про розташування, розклад богослужінь, храмове свято та контакти кожного храму, а також розширена інформація про кафедральні храми ПЦУ – додатково фото, опис. На момент публікації база даних застосунку налічує понад 4 500 храмів ПЦУ.

– ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ, в першу чергу, дозволяє користувачам персоналізувати застосунок – пріоретизувати інформацію, обравши стартовий екран; отримувати нагадування про важливі події в житті конкретної парафії та всієї Церкви, а також отримувати привітання з нагоди особистих та загальноцерковних свят. Для тих, хто хоче поспілкуватися на теми духовного життя, тут реалізовано можливість онлайн-чату зі священником.

Презентація застосунку відбулася 15 вересня 2021 року в приміщенні Київської православної богословської академії. З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія її провів речник Київської Митрополії Православної Церкви України архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

«Ми живемо в той час, коли переважна більшість наших співгромадян мають мобільні пристрої і користуються інтернетом. З одного боку Церква є інституцією, яка живе у понадчасовому вимірі, адже за своєю природою вона Божественного походження. Але разом з тим це є інституція людей, бо вона поєднує людей. І саме слово «Церква» означає «зібрання покликаних». Одним із завдань Церкви є єднання і спілкування вірних. Насправді Церква від давнього часу застосовувала різні досягнення цивілізації для того, щоби поширювати слово Боже і поширювати віру. Це перший застосунок ПЦУ, що об’єднує одразу кілька різнопланових тем, та на основі якого Церква в майбутньому планує розвивати свою присутність в цифровому просторі. Перший реліз застосунку для нас носить зокрема тестовий характер, ми прагнемо почути вірних, яку інформацію про Церкву та від Церкви вони хотіли б мати в своєму смартфоні. Вже сьогодні для наступного релізу ми плануємо втілити більше можливостей, в першу чергу, духовної підтримки, доповнення календаря проповідями Блаженнійшого Митрополита Епіфанія та цікавою інформацією з історії свят. Карта – як живий організм, буде постійно оновлюватися та доповнюватися», – зокрема сказав архієпископ Євстратій.

«Однак – зазначив архієрей – спілкування через додаток, як і всяке віртуальне спілкування, не може і не буде заміняти для вірних особисте спілкування зі священиком, молитву в храмі та участь в богослужінні й таїнствах».

Перший реліз застосунку “Моя Церква” вже доступний для скачування:

Google Play: bit.ly/3lqX7YP App Store: apple.co/3hyL22F 

Ми будемо вдячні за ваші коментарі та побажання, надіслані на адресу: support@pomisna.info

Розробка застосунку: Д2 В рамках заходу також відбулася презентація документального серіалу про храми Православної Церкви України, який вже у вересні стартує на сторінках ПЦУ в соціальних мережах (Facebook та YouTube) і покликаний мотивувати відкривати Україну в тому числі й через дослідження нашої церковно-культурної спадщини.

Мобільний застосунок “Моя Церква” стане добрим помічником в цій мандрівці. #Відкрита_Церква

Джерело:
До списку новин