загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знайдений фрукт, здатний уповільнити старіння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До недавнього часу втрата м’язової маси з віком не привертала уваги лікарів і вчених. Роль стану скелетної мускулатури в збільшенні тривалості активної фази життя залишалася недооціненою.

Однак в останні 15 років ставлення до цього фактору стало змінюватися Тепер вчені з’ясували, що на відновлення м’язів може позитивно впливати гранат. За їх словами, фрукт діє як буфер проти всіх ускладнень, пов’язаних зі старінням. 

Дослідники припускають, що одна з основних молекул граната — уролітін А (УА) — може захистити від причин старіння, пов’язаного з втратою м’язової маси. Було виявлено, що молекула може відновлювати здатність клітини видаляти пошкоджені мітохондрії.

Фахівці з Федеральної політехнічної школи Лозанни провели дослідження на різних тваринах. З’ясувалося, що черв’яки, яким давали гранат, в середньому жили майже в два рази довше. А після введення УА мишам тварини пробігали відстань на 42% більше, ніж раніше.

Фахівці розповіли, кому не варто вживати кавуни Дослідники відзначили, що працездатність тварин покращилася без значних змін в розмірі м’язів. «Це єдина відома молекула, яка може перезапустити процес очищення від пошкоджених мітохондрій, також відомий як мітофагія», — пояснив автор дослідження Патрік Ебішер.

Однак людині для отримання еквівалентної дози уa доведеться випивати чотири склянки гранатового соку в день. Вчені також зазначили, що уролітін А міститься не тільки в гранатах, а й у багатьох ягодах і горіхах, правда, в меншій кількості. 

Джерело:
До списку новин