загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні Віри, Надії, Любові та Софії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щорічно 30 вересня відзначається день церковної пам'яті великомучениці Софії та її дочок Віри, Надії і Любові, які зараховані до лику святих. Це свято прославляє силу віри і мужність, яке не зломити ніякими муками. У народі це свято називали "бабині іменини".

За старим стилем дата випадала на 17 вересня. Віра, Надія, Любов: історія свята За часів правління імператора Адріана в Римі жила вдова віруюча Софія з трьома дочками. У той час відбувалися гоніння на християн.

Імператор Адріан дізнався про віруючу сім'ю і намагався змусити їх зректися від Христа. Після відмови дівчаток катували на очах у матері, але їх віра була непохитною. Софія поховала дочок, а через 3 дні померла біля могили.

Віра, Надія, Любов: традиції і заборони

У цей день в церквах проходить богослужіння в честь чотирьох святих. На Русі в це свято дівчата і жінки голосно плакали і скаржилися на долю. Вважалося, що чим більше жінка поплаче, тим більше бід обійдуть її стороною.

У свято Віри, Надії і Любові заміжні жінки проводили ритуал для сімейного благополуччя. Для цього купували 3 свічки і дві з них ставили перед іконою Христа. Третю свічку ставили в коровай і вимовляли слова про благополуччя. Після цього коровай роздавали рідним.

Чотирьом святим моляться про набуття сімейного щастя, успішні пологи. Жінки в цей день звільняються від домашньої роботи і усіляких турбот. Також в свято відзначаються іменини тезок святих.

У цей день не можна грати весілля, шити і прибирати. Жінкам не можна лаятися одна з одною.

Віра, Надія, Любов: привітання та листівки

 Хай Ангел-Хранитель вночі Запалить Вам три свічі… Перша свіча – то Віра, вірте і будьте щасливі, Друга свіча - Надія, з нею сповняться мрії, Третя свіча - Любов, Даруйте її знов і знов!

З днем Ангела Віру й Любов вітаємо! Надії, Софії ми щастя бажаємо! Будьте, дівчата, завжди коханими, Залишайтеся гарними й незрівнянними! Хай світить вам сонце променисте, А душа буде добра і чиста! 

Джерело:
До списку новин