загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зняли фільм-експедицію «Печерні»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пройти під водою підземного озера, щоб дослідити, чи є у печері продовження лабіринту.

Група спелеологів досліджувала печеру «Озерна» на Тернопільщині. Чи вдалося знайти нові ходи — дивіться у фільмі «Печерні», який зняла команда Суспільного в Тернополі.

Посилання на відеоhttps://www.youtube.com/watch?v=Pt9lfaxxQ2Y

Для зйомок фільму група спелеологів спустилася у печеру Озерна. Команда пробула під землею кілька днів без жодного зв’язку із зовнішнім світом. Проводили інженерні роботи, жили в лабіринтах. Разом зі спелеологами кілька днів під землею працювали журналісти й оператори Суспільного, щоб показати умови роботи спеціалістів. 

Зоряна Биндас розповіла, що ідея відзняти котрусь з експедицій зародилася в неї вже давно. «Аби глядач побачив справжнє життя спелеологів — хто вони, як відбувається дослідження печер, як вони живуть під землею, як сплять, що їдять, де беруть воду. Зрештою, як воно: жити без жодного зв’язку із зовнішнім світом та заради чого це все. Ця думка не давала мені спокою. Я почала працювати з цією ідеєю, щоб зрозуміти, чи це реально. Познайомилась зі спелеологами, розпитала їх, а згодом — пішла з ними в пробну експедицію. Для фільму ми зі спелеологом Юрієм Зарембським обрали печеру Озерна», — розповідає продюсерка Суспільне Тернополь Зоряна Биндас.

І додає: оператори, які працювали в печері, долали шлях між вузькими стінками тріщин, часто, «тримаючи камеру чи світло в зубах». Для команди Суспільного це був перший досвід подібних зйомок. «У червні взяв участь у тендері на виготовлення фільму від Суспільного, ми мали необхідну техніку, нам сподобалася ідея досліджувати унікальні печери Тернопільщини та розповідати про людей, які це роблять за покликом серця й професії», — розповідає Тарас Савчук, який проводив виконавчі роботи зі зйомок проєкту.

 

Джерело:
До списку новин