загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Польщі фіксують величезний попит на українських заробітчан

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Польщі фіксують високий попит на заробітчан з України. Як зазначають експерти, однією з причин є те, що країна виходить з кризи і потребує робочої сили.

Так, обсяг ВВП в цій країні під кінець року підвищиться на 11,1%. Дефіцит працівників з України спостерігається у всіх ключових галузях економіки. Найбільше працівників потребують харчові заводи, склади та виробництво.

У Польщі саме на виробничих підприємствах харчової і переробної промисловості, на будівництві – працює близько 80% громадян України. Бракує кадрів і в сфері обслуговування і гостинності.

Найбільший дефіцит кадрів – у сферах, де необхідна чоловіча робота.

Це виробництво дерев’яних і металевих виробів, на заводах з виробництва пластикових виробів. Там за місяць можна заробити 25,5-30,1 тисяч гривень. Стільки ж можна заробити, займаючись упаковкою одягу і сортуванням замовлень.

До 40 тис. грн пропонується у вакансіях – забій птахів та упаковка готової продукції. Знання польської мови – не обов’язкове. Нагадаємо, що за перше півріччя 2021 року українські трудові мігранти перерахували в Україну понад 2,5 млрд євро.

Про це свідчать дані НБУ. 

До списку новин