загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

“Ніколи не здавайтеся…” Важливі слова, які іноді корисно почути кожному з нас

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 

“Ніколи не здавайтеся ніколи, ніколи, ніколи, ні у великому, ні в малому, ні у крупному, ні в дрібному, ніколи не здавайтеся, якщо це не суперечить честі і здоровому глузду. Ніколи не піддавайтеся силі, ніколи не піддавайтеся очевидно переважаючій силі свого противника”, – це слова Черчилля. Великий був політик. Але не про політику я хочу розповісти. Черчилль прожив з дружиною Клементиною 57 років. Він її любив. Любив дуже.

Він був важкою людиною; непросто з ним було жити. Він курив сигари в ліжку і пропалював свою піжаму і простирадла. Він випивав, на жаль. Навіть пив, я б сказала. Він переживав злети і падіння, він боровся, падав і піднімався. Він бував нестерпний в спілкуванні і іноді навіть не чув, що йому кажуть – фізично не чув. Чув тільки себе. Він був не дуже гарний і спортом не займався. Але він любив свою дружину безмірно і жити без неї не міг. Хоча і її іноді не чув і не слухав.

І Клементина знайшла вихід: вона не стала кричати і сперечатися. Вона стала писати чоловікові повідомлення. Листи. В яких з любов’ю його просила, поправляла, підтримувала або схиляла до того чи іншого правильному вчинку. І іноді вона ставила сердечко в кінці свого послання – як ми в мережі.

Черчилль читав. І змінювався на краще. Дуже його ці листи-повідомлення підтримували. І таким способом дружина уникала скандалів і сварок. Вони ніколи не сварилися. І він ніколи дружині не зраджував, хоча до весілля був любителем дівчат і дам. Він, розумієте, любив її 57 років.

А потім помер від старості. І Клементина залишилася одна. Їй не стало чого жити – вона тільки й говорила, що хоче до свого улюбленого чоловіка. І ось вона стала перебирати його рукописи. І погляд її впав на слова, написані його рукою – вона зрозуміла, що вони написані особисто для неї.

Це відповідь на її думки, на її тугу і біль втрати. Він і з того світу підтримав її і вселив силу жити. Так вона сприйняла ці слова, які ніби заново прочитала. Це була відповідь на її уявне питання: “Що робити і навіщо жити далі?”. Вона почула голос улюбленого чоловіка через букви: “Ніколи не здавайтеся – ніколи, ніколи, ніколи, ні у великому, ні в малому, ні у крупному, ні в дрібному, ніколи не здавайтеся, якщо це не суперечить честі і здоровому глузду.

Ніколи не піддавайтеся силі, ніколи не піддавайтеся очевидно переважаючій силі свого противника “.

І вона не здалася. Привела в порядок всі його папери і видала всю його спадщину. А потім тихо пішла до нього, виконавши свою роботу. До того, кого так любила. 

До списку новин