загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обов'язкова накопичувальна пенсія: скільки сплачуватимуть працівники та роботодавці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Міністерстві соціальної політики запропонували модель загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення. Згідно з нею роботодавці сплачуватимуть обов’язкові внески, а працівники – добровільні.

Обов'язкові пенсійні накопичення

У Мінсоцполітики розповіли, що в результаті обговорення системи внесків з Мінфіном та місією Світового банку була розроблена певна модель сплати внесків для реалізації другого рівня пенсійної системи – обов'язкові пенсійні накопичення. У Мінсоцполітики порадили українцям, як підвищити свою пенсію до 7 тисяч.

У Мінсоцполітики порадили українцям, як підвищити свою пенсію до 7 тисяч

Скільки платитиме роботодавець

Згідно з запропонованою моделлю пропонується, щоб роботодавці сплачували обов’язкові внески на індивідуальні рахунки людей в розмірі 1% від заробітної плати (внаслідок зниження ЄСВ) за всіх своїх працівників. Якщо працівник відмовляється сплачувати внески На індивідуальні рахунки людей, які не відмовились від добровільної сплати накопичувальних внесків з власної зарплати, держава перераховуватиме додаткові стимулюючі внески в розмірі 1%.

Також пропонується кожні два роки проводити повторний автозапис учасників, які раніше відмовились від сплати внесків за власний рахунок. Право відмовитись за ними зберігається.

Скільки сплачуватимуть працівники

Передбачається, що на власні індивідуальні рахунки в розмірі 1% сплачуватимуть всі застраховані особи з власної заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) на умовах автозапису з правом відмови. Таким чином не відбуватиметься примусу громадян до сплати накопичувальних внесків за власний рахунок.

Натомість будуть ефективні стимули до добровільної участі людей у сплаті внесків до системи та гнучкі умови розвитку системи в подальшому, – пояснили в Мінсоцполітики.

Як розмір пенсій залежатиме від стажу: пояснення Мінсоцполітики

Як розмір пенсій залежатиме від стажу: пояснення Мінсоцполітики Переваги такої моделі на думку Мінсоцполітики Всі застраховані особи автоматично стають учасниками другого рівня пенсійної системи й отримують від 1% до 3% від своєї заробітної плати на власні пенсійні рахунки, відповідного до свого вибору.

Податковий тиск на роботодавців не зростає внаслідок зниження ЄСВ на розмір накопичувального внеску. Людина має право в будь-який час відмовитися від сплати добровільного накопичувального внеску з власної зарплати. Додаткові стимулюючі внески від держави на індивідуальний рахунок такої людини в цьому випадку припиняються.

Після відмови за нею залишається право поновити сплату добровільних внесків в будь-який час за власним бажанням з одночасним поновленням сплати стимулюючого внеску від держави.

Джерело:
До списку новин