загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Авдіївська каша: справжній рецепт “гонорової” страви

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Авдіївська каша: справжній рецепт “гонорової” страви

Авдіївська каша визнана культурною спадщиною Донеччини. За переказами місцевих господинь, традиція приготування авдіївської каші існує з кінця XIX сторіччя і передається від покоління до покоління на рівні родин.

Аби відродити рецепт, з’ясовувати кулінарні традиції взялася Тетяна Переверзева, завідувачка Авдіївського народного музею історії. Що це за страва?

Авдіївську кашу готували на поминальні обіди та на свята. “Це не була заміна куті, а цілком самостійна страва, – розповідає Тетяна. – Її подавали на кінець поминок, разом з компотом та пиріжками. А на свята авдіївську кашу готували як десерт, солодощі і вживали з чаєм”.

Якось на фестивалі приготували аж 50 літрів каші в казані. Для місцевих це було справжнє відкриття, що таку страву раніше готували саме в Авдіївці. А згодом авдіївська каша увійшла до обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Цю кашу Тетяна називає “гоноровою”, бо недешева за вартістю продуктів, а приготування триває 4 години. У кожної господині рецепт може трохи відрізнятися, але набір продуктів єдиний.

Культурною спадщиною визнаний ось такий рецепт.

Авдіївська каша. Стародавній рецепт каші.

На 1 склянку рису – до 10 яєць, 250 г вершкового масла, жирне молоко в пропорції 1/3, сіль, цукор на смак.

Рис проварити 1-2 хвилини, промити і просушити на рушнику.

Закип’ятити молоко, додати сіль, цукор, вершкове масло, рис.

Варити до 5 хв. Далі збити яйця з цукром до однорідної маси. Влити їх в кашу, постійно перемішувати. Довести до кипіння. На цьому етапі рис має бути недовареним.

Зняти з вогню, закутати в подушки та залишити запарюватися на 2-2,5 години.

Коли кашу відкривають з подушок, вона має дуже легку консистенцію, кожна зернина рису ніби прозора.

До каші подають розтоплене вершкове масло, деякі господині прикрашають консервованими вишнями.

Джерело:
До списку новин