загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Повчальна розповідь про те, як отруюють радість життя. Прочитайте і задумайтесь!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одного хлопчика мама привезла на озеро. Він уперше побачив озеро у чотири роки. Він був вражений. Стояла спека. Мама сіла на рушник і дістала книжку.

А хлопчику суворо сказала: “Ти можеш поплескатися у воді. Але дивись, не замочи трусики, а то я тебе випорю!”. І випорила б. Така була у неї манера. Хлопчик стояв ніжками у воді і боявся поворухнутися. Вода була прозора та прохолодна, приваблива. Інші діти купалися і бризкалися, верещачи і реготали.

А хлопчик стояв у воді і боявся поворухнутися. І боявся дітей, які могли його оббризкати. Був чудовий спекотний літній день. Так отруюють радість життя. Тобі щось ніби дають, але при цьому тобі нічого не можна. Ти можеш забруднитись, забризкатися, розчарувати або навіть отримати по вуху, якщо не виправдаєш очікувань.

Стій, як пам’ятник, по щиколотку у воді у спекотний день. А потім тебе візьмуть за руку і відведуть із озера, похваливши за те, що ти був добрим. Або просто не вдарять. Не кричать: “Ах, ти мене розчарував!”. І багато людей так проживають життя – стоять у спекотний день по щиколотку в прохолодній воді і бояться вимочити трусики. Бояться поворухнутись і щось зробити не так. Мене в дитинстві випустили у двір у сніжно-білому пуховому светрі. Розкішна була річ. І теж мама звеліла бути акуратною. Я дуже старалася, правда.

Гуляння було зіпсоване, адже треба бути обережним! На щастя, я негайно впала в єдину калюжу. І ще зверху мене хвилею бруду захлеснуло. Я заплакала та пішла додому; з мене капав бруд.

Мені теж років зо чотири було, тоді діти гуляли самостійно у дворі. Ну і що? Мама розпитала, чи не забилася я. А потім відмила мене у ванні з піною “Селена”. Светр попрали, він став крихітним, якраз наліз на іграшкового ведмедика. Повністю нічого страшного не трапилося, хоча мама засмутилася, звичайно.

Тоді мало було добрих речей. Розумієте, у житті неможливо жити і не бруднитися. Чи не падати. Не мочити штанці в озері. Не отримувати іноді по лобі від хуліганів та не втрачати іграшки. Неможливо прожити життя і жодного разу не впасти. І неможливо скупатися в холодному озері, не замочивши трусики. Різне буває у житті; вберегтися від усього і зберегти білизну одягу неможливо, якщо жити по-справжньому.

Але багато людей смертельно бояться невдачі чи падіння. І стоять на одному місці, намагаючись не рухатися. І сахаються від тих, хто сміється і бризкається. А потім їх відводять за руку ангели смерті, і вони жалібно озираються на блакитне озеро.

І навіть на брудну калюжу; це також цікаво. І їх кладуть в акуратну скриньку в білих светрах – зовсім білих. Живіть. Я часто говорю: “Нічого страшного”. І на прийомі так говорю, і в житті.

Якщо справді нічого страшного. Ну, упав, забруднився. Нічого, це минеться. Страшно стояти у воді і не сміти ворухнутися. І бачити у відображенні своє постаріле обличчя…

©Анна Кір’янова

До списку новин