загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Заборгованість перед пенсіонерами-переселенцями становить понад 12 млрд грн

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заборгованість перед пенсіонерами, які є внутрішньо переміщеними особами та проживають на підконтрольній території України, становить понад 12 млрд грн, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Вчора було засідання Кабінету Міністрів, ухвалу підписано, ви можете ознайомитись на сайті – порядок виплати таких заборгованостей. На 2022 рік планується 6,2 млрд грн і на 2023 рік - 6 млрд. Усього заборгованість десь приблизно така. Це для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на підконтрольній території, є верифікованими та одержують пенсії у пенсійному фонді.

Решту обговорюватимемо, доопрацьовуватимемо в законодавстві, бо там проблема набагато ширша, і ми про неї знаємо", - сказала Верещук на конференції у Києві в четвер.

Як повідомлялося, на засіданні 10 листопада Кабмін затвердив порядок виплати невиплачених за минулий період пенсій внутрішньо переміщеним особам.

Порядок регламентує виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), невиплачених за період до місяця поновлення їх виплати, внутрішньо переміщеним особам та особам, які відмовилися від довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи й зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Цей порядок також покликаний урегулювати питання виплати пенсій, недоотриманих у зв'язку зі смертю пенсіонера серед переселенців та осіб, які проживали на окупованій території та не були взяті на облік переміщеної особи на контрольованій території.

Джерело:
До списку новин