загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мені 27 і я хочу пенсію, як у Європі. Які шанси

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Моїй бабусі наступного року буде 70. Коли я навчалась у школі, вона та дідусь дарували мені найкращі, найбільші подарунки, а за мої колядки на Різдво часом вручали долари. Але дитинство позаду.

Зараз моя бабуся пенсіонерка, отримує трохи більше ніж 2400 гривень мінімальної пенсії. Для України це ще непогано - бабусі доплачують із пенсії покійного дідуся. Але з таким доходом не до дорогих подарунків. Невже таке майбутнє чекає і на мене? Донедавна я цього не розуміла.

Я закінчувала університет, працювала на першій роботі, другій. Байдуже якій - офіційній, на пів ставки чи як ФОП. Це непокоїло лише моїх батьків, які почали запитувати, а за які ж заслуги мені держава платитиме пенсію.

"Але яку пенсію, мам! Коли мені буде 60, у світі точно вигадають щось краще", - я була переконана у своїй правоті. У таку ж теорію вірили й мої однолітки: головне, що нам платять гроші зараз. Однак зараз мені 27, і я вже напевне знаю, що не хочу працювати все життя, а світу насправді немає до мене особливого діла.

Нещодавно у моїй трудовій книжці з'явився лише другий офіційний запис, перший був про посаду касирки в магазині вісім років тому. Хто такі ФОПи і чому вони проти РРО. Пояснюємо загадки слів з трьох літер Підприємці на мінімалках Але як я без записів у трудовій можу довести Пенсійному фонду, що маю вже щонайменше шість років стажу? Мене кидає в холодний піт від думки, що колись доведеться "відпрацювати" ті роки, щоб отримувати достойну пенсію.

Проблиск надії - моя задокументована діяльність як ФОПа. Останніми роками більшість моїх друзів стали "фізичними особами-підприємцями". Бізнесу в них немає. "Мати ФОП" - це сьогодні часто одна з умов прийняття на роботу в українські компанії. Інтереси роботодавців зрозумілі - скоротити витрати, уникнути частини податків. А які мої? ФОПи не обов'язково заробляють більше, ФОПів можна звільнити без попередження, у ФОПів немає соціальних гарантій. Чи можуть на пенсію розраховувати такі підприємці?

Більше за посиланням: https://www.bbc.com/ukrainian/features-59035143

Джерело:
До списку новин