загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому людина, яка всім допомагає, в результаті виявляється винною

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 

Є у мене знайомий, 50-річний Олександр Євгенович. Його життєвий досвід прекрасно ілюструє той факт, що з людьми потрібно контактувати вкрай обережно, не лізти за допомогою і порадами, навіть якщо серце цього вимагає.

У Саші серце величезне, його на всіх вистачить. За це і доводиться йому розплачуватися. Зібрався Саша їхати на море на машині. Він і дружина. І заманулося йому пожаліти сусідів, у яких ні грошей, ні автотранспортного засобу в наявності немає. Він запропонував їм поїхати на море разом.

Від нього не убуде, а люди хоч відпочинуть як слід раз в житті. Кажуть, що таких великодушних товаришів в наші дні не знайти. Але вони є.

Правда, психологи впевнені, що цей жест доброї волі – не добро в чистому вигляді, а спроба самоствердитися за чужий рахунок. Мовляв, я тебе везу, значить, я сильний, а ти слабкий. Я багато чого досяг, а ти не зміг. Підживлення самолюбства і марнославства. Поїхала ця чесна компанія в подорож.

З незвички сусіди перебрали, переїли, перезасмагали. Сусідка підхопила розлад шлунка, а сусід зламав ногу. Хто у всьому винен? Олександр. Краще б вдома сиділи …

Сусіди повернулися в рідні краї і стали пускати чутки про Олександра нехороші. Переказувати не буду. Не роби добра, як то кажуть.

Ще епізод. Олексій – чоловік видний, хоч і слабохарактерний. Сподобався він одній розведеній колезі. І сподобався не раптово. А після того, як підвіз дівчину додому з важкими сумками.

Вона до нього і так, і сяк. А Саша робить вигляд, що не помічає. Дівчина сказилася і вирішила помститися. Подзвонила його дружині і розповіла, що у них «все вже було».

Благо, дружина виявилася розсудливою жінкою і на провокацію не повелася. Нас вчать з дитинства – можеш – допоможи. А не можеш, хоч помолись за цю людину.

А життя показує: чи не втручайся в мої справи. Якщо доля розпорядилася з людиною жорстко, значить, такий її план, таємний умисел. І хто ти, проста людина, така, щоб його порушувати?

Живи своїм життям і дай іншим випити свою чашу до дна, не лізь зі своїми ініціативами, рятуючи інших від самотності, від безгрошів’я і нудьги.

Добро, рівно як і зло, маятник, здатний вивести з рівноваги чуже життя. А втративши рівновагу, вона може зруйнуватися …

Ось що про це говорив парапсихолог Сергій Лазарєв: «Якщо ми даємо людині занадто багато, у неї атрофується стимул до самостійного досягнення. Вона починає залежати від нас, чекати від нас благ і ненавидіти, якщо щось недоотримала.

Тому допомога не повинна бути безперервною і не повинна ставити людину в залежне від вас положення. Допомагати можна хлібом, але не маслом ».

До списку новин