загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Запровадять національне свято – День українського борщу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови щодо запровадження національного свята – Дня українського борщу. Його планують відзначати у другу суботу вересня. Ініціатори проєкту заявляють, що ухвалення цієї постанови підвищить туристичний потенціал України, а також посилить її позиції в ЮНЕСКО, де Київ домагається визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини України, повідомляє ВВС.

Під пропозицією підписалися представники майже всіх партій, які є у Раді, тому автори цього документа розраховують, що вперше на національному рівні День борщу відсвяткують в Україні вже наступного року.

Ініціаторами постанови про запровадження Дня українського борщу були українські ресторатори на чолі з Євгеном Клопотенком, який є обличчям кампанії за визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини України у ЮНЕСКО. Про це розповів депутат Верховної Ради Ярослав Юрчишин.

Він додав, що в ЮНЕСКО розглядають альтернативне подання щодо борщу від Росіі. На думку депутата, запровадження в Україні такого свята на державному рівні посилить наші позиції у цій суперечці. «Думаю, росіяни спробують це простібати у своїх Russia Today. Але насправді іміджево для них це буде втратою, – вважає Юрчишин. – Але зараз нам як постколоніальній країні потрібно постійно відвойовувати своє.

Як мінімум, Гоголь – це не російський письменник, а в найгіршому випадку українсько-російський. І борщ – це страва не російської кухні, а української». У супровідних документах до проєкту постанови її автори називають борщ маркером національної ідентичності українців. «Борщ – культова українська страва. Це точка диференціації України від своїх сусідів... На міжнародній арені він має потенціал м’якої сили України, а також поліпшення впізнаваності та репутації країни», – йдеться у пояснювальній записці до проєкту постанови на сайті Верховної Ради.

До списку новин