загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Оприлюднено короткий список премії "Книга року ВВС"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Названі переможці короткого списку премії "Книга року ВВС". Цей список, як правило, для багатьох українців є орієнтиром для читання.

Редакція ВВС News Україна оголосила Короткі списки літературної премії Книга року ВВС-2021, Книга року ВВС – Есеїстика-2021 та Дитяча Книга року ВВС-2021, яка проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Журі обирало переможців з 39 видань довгого списку, попередньо визначеного зі 134-х претендентів, – інформує "Еспресо.Захід". Отже, до короткого списку Книга року ВВС-2021 увійшли дві книги львівського Видавництва Старого Лева "Три лини для Марії" Сергія Осоки та "Спитайте Мієчку" Євгенії Кузнєцової, а також "Раdіо ніч" Юрія Андруховича і "Хто ти такий?" Артема Чеха чернівецького видавництва "Меридіан Черновіц" і "Магнум" Іллі Макаренка, виданий ще одним чернівецьким видавництвом "Книги – XXI".

Короткий список Дитяча книга року ВВС-2021 склали виключно видання київських видавництв. Зокрема "Заклятий меч, або голос крові" Володимира Аренєва (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА), "Швидконіжка і дуже велосипедна пригода" Юрія Гайдая і Тетяни Гайдай (Yakaboo Publishing), "Листи з пошти на маяку" Тані Поставної (#книголав), "Вогняна казка" Катерини Штанко (Наш формат) і "Союз Радянських Речей" Петра Яценка (Портал).

Короткий список у номінації Книга року BBC-Есеїстика-2021 склали "Світлий шлях: історія одного концтабору" Станіслава Асеєва (Львів: Видавництво Старого Лева), "Свіжим оком: Шевченко для сучасного читача" Володимира Діброви (Київ: Білка), "Компот із патисонів" Ольги Карі (Київ: Комора), "Про що писати…" Андрія Содомори (Львів: Апріорі) і "Кулінарна мандрівка в Гетьманщину" Олексія Сокирки. (Київ: Темпора). Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться 17 грудня.

Переможці отримають по 1 тисячі фунтів стерлінгів.

До списку новин